Блог

Истории за Наградата

Две нови палатки от общината – подарък за Наградата в Горна Оряховица

Две чисто нови палатки получават участниците в Наградата в Горна Оряховица като подарък от общината там. Инициативата е на общинска администрация и лидери са номинирали участници като добри практики и дейности, които подпомагат превенцията срещу насилие и противообществени прояви. Това разказаха нашите приятели от Горна Оряховица на 22 юни, когато им бяхме на гости. Любомира Велчева – изпълнителен директор на фондацията, Лили Рашкова – координатор в Козлодуй и Биляна Гучева – участник от Козлодуй, прекарахме близо два часа заедно, за да поговорим за добрите практики на Наградата.

 

DSC_0006В Горна Оряховица над двадесет участника са поели своите предизвикателства, а дейностите са съвсем разнообразни – народни, спортни танци, футбол, дизайнерски и IT умения, колоездене, философия, английски език и др. Много голяма подкрепа оказват участниците в Наградата на местното сдружение „С вяра в доброто”, където се провеждат редица благотворителни инициативи в Горна Оряховица. Осемнадесет годишният Мартин разказа, че неговото доброволчество е да организира подобни акции, в които са се включили много млади хора. Същият ден няколко младежи са боядисали оградата на ОДЗ „Елена Грънчарова”.

 

DSC_0001Една група от Горна Оряховица вече са провели своето приключенско пътуване, втората група се готви да поеме предизвикателството този уикенд.