Блог

Истории за Наградата

Наградата си партнира със Софийски планински клуб за Приключенските пътувания

 

 

Едно от най-вълнуващите направления в Наградата, но и най-предизвикателно е Приключенското пътуване. То е „финалът“ на Наградата за един участник, в което той предприема самостоятелна експедиция сред природата заедно с екип от 4 до 7 свои връстници. И за да бъде максимално подготвен за това приключение, опитни възрастни му провеждат инструктажи за умения, необходими му да се справи с това предизвикалство – по първа долекарска помощ, бивакуване, екипировка, ориентиране в планината и други.

И тук идва ролята на партньорите на Наградата, които да помогнат на участниците в тяхната подготовка. В ролята на помощници в инструктажите по бивакуване, екипировка и ориентиране в планината се отзоваха членовете на Софийски планински клуб, които предлагат чудесни преживявания в планината за всеки, който желае да се присъедини към тях и в свободното си време предпочита да бъде обут в планинарски обувки с раница на гръб. Дори в момента двама от техния екип – Краси и Мишо, вече са сертифицирани Супервайзори и Оценители в Наградата и подпомагат участниците в целия процес по подготовка и успешно реалзииране на Приключенските им пътувания.

Повече за Софийски Планински Клуб и партньорството с Наградата може да научите от председателя на клуба Димитър Петров:

 

Представи своята организация?

„Софийски планински клуб“ (СПК) е юридическо лице с нестопанска цел в обществена ползва, регистрирано в съответствие със Закона за юридическите лица с нестопанска цел, което вече е на заветните 3 години. Предното изречение звучи сухо и формално, ето какво в действителност Е: „Софийски планински клуб“ е организация, създадена от млади планинари и ентусиасти, поставили си за цел да провокират интереса на хората към планинарството, алпинизма и всякакви и всички outdoor activities. СПК организира преходи, обучения и дискусии. Инициира и участва активно в множество благотворителни събития и проекти. Всеки член на „Софийски планински клуб“ има възможността да ползва наличния клубен инвентар (палатки, снегоходки, раници, ски, сноуборд, каски, катерачен инвентар и т.н и т.н) и участие във всички инициативи.

14536658_10209192335718998_935387632_oКакви цели си поставяте в организацията? С какво се занимавате?

Да ти помогнем да обикнеш планината така, както ние я обичаме. Не забравяй, че истинските емоции започват там, където приключва зоната ти на комфорт и приключенията започват там, където планината среща небосклона! Провокирай себе си..#ела на планина! Занимаваме се с всякакви дейности свързани с планината – трекинг, скално катерене, каране на колело, фотография, провеждане на лекции на планинска тематика и др. и др.

Защо решихте да си сътрудничите с Наградата?

Защото смятаме, че това е още една възможност да покажем планината и нейната красота на едни от най-младите й посетители.

Как мислите да си сътрудничим в бъдеще?14572091_10209192331838901_1157147183_o

Така, както и до този момент – успешно 🙂