Блог

Истории за Наградата

Наградата официално стъпва във Варна!

На 15 и 16 октомври се проведе обучителен курс за Лидери към Международната наградата на херцога на Единбург – България. 12 смели и целеустремени доброволци към Социалната Чайна (The Social Teahouse) във Варна имаха възможността да се докоснат и преживеят философията и ценностите на Наградата. Всички те ще работят с младежи излизащи от институции във Варна и региона и ще ги подкрепят в поставянето и постигането на личните им цели в Наградата. Обучителният курс се проведе в уютната и топла обстановка на съвсем новата Социална Чайна, място, създадено с много любов и мечти да дава първа работа и да подкрепя младежи израснали без родителска подкрепа.

img_7507В рамките на събитието участниците имаха възможност да се запознаят и с Джесика Флорес, участник в Бронзово ниво на Наградата, която в последните 6 месеца постига своите лични цели, а през м. август участва и успешно завърши своето Приключенско пътуване в Наградата.

Интересна бе гледната точка на един от участниците в обучението – Митко, който е и първият служител на Социалната чайна. Освен че ще бъде Лидер на други младежи, израснали без родители, той самият потвърди желанието си да бъде и участник и да постигне Международната награда на херцога на Единбург в България.

img_7513Ние от екипа на Наградата

сме много щастливи, че Наградата стъпва във Варна именно чрез партньорите ни от Социалната чайна. Амбициите ни са през 2017 Наградата да влезе и в други Варненски организации и училища и да се обособи като регионална структура на Фондацията.

А Лидерите ни в Наградата във Варна вече нямат търпение да започнат работа с младежи! Силно вярват, че всеки млад човек има нужда от значим възрастен, който безусловно вярва в тях и ги подкрепя във всяко начинание и предизвикателно поставена цел! Пожелаваме успех и до много скоро.