Блог

Истории за Наградата

Посланиците на Наградата във Варна

Станислава Димитрова, носител на Наградата на ниво Бронз и участник на ниво Сребро, беше наш делегат по време на конференцията “Предизвикателства и предпоставки за насърчаване на цифровата грамотност, цифровите умения и формирането на трансверсалните умения у младите хора”. По-долу тя ни разказва за преживяването си.

Национална конференция “Предизвикателства и предпоставки за насърчаване на цифровата грамотност, цифровите умения и формирането на трансверсалните умения у младите хора” – едно доста дълго заглавие, но предполагам пасва, тъй като конференцията определено беше дълга.
Това не е критика – имахме достатъчно много време да се запознаем (и дори да се сближим) с другите участници и да обсъдим в детайли всички интересни теми. Приемете го като думата на човек, за когото върховното удоволствие е хубавата книга, с не особено голям интерес в сферата на цифровите технологии.
Въпреки предубежденията ми обаче отидох, видях и…е, нямаше никой за побеждаване, но определено научих нещо. Естествено, нямаше да пиша това ако конференцията нямаше съвсем нищо общо с Наградата. На последният ден от нея – неделя, се проведе XI-то Младежко изложение на пристанището на Варна. Там представихме наградата заедно с Александър Кръстанов и Станислава Рашкова. Разговаряхме с хората, запалвахме ги чрез предизвикателства, раздавахме рекламни материали. Надявам се да се срещнем отново с някои от тях скоро, вече като колеги-участници.
В заключение – беше забавно, а и имаше полза от цялата работа. Надявам се отново да имам подобна възможност да посетя такова събитие, и дори да отида на следващата конференция във Варна (без, разбира се, да си забравя тениската на Наградата).