Блог

Истории за Наградата

„Поздравявам ви и защото сте взели решението да бъдете социално отговорни и да участвате като активни граждани в този глобален свят, в който живеем“

 

Публикуваме речта на посланик Ема Хопкинс по време на Церемонията по награждаване на 10 януари 2017 г. 

„Господин Президент, дами и господа, участници в Наградата,

Радвам се да бъда тук днес и да участвам в тази церемония. Посолството на Великобритания има удоволствието да бъде свързано с наградата в България. Стартирала във Великобритания преди 60 години, наградата днес е глобална организация, която присъства в повече от 140 страни.

Преди 28 години аз също участвах в наградата. Всички знаем, че ученето не е само в класната стая. Младите хора формират своите ценности чрез преживявания. Наградата предлага именно такива. Тази награда е толкова важна, защото помага на младите хора да развият качества като постоянство, упоритост, любопитство, оптимизъм и самоконтрол.

Поздравявам всички вас, които получавате наградата днес – това е истинско постижение. Трябва да се гордеете. Поздравявам ви и защото сте взели решението да бъдете социално отговорни и да участвате като активни граждани в този глобален свят, в който живеем.

Пожелавам ви успех!“