Блог

Истории за Наградата

Истории на участници: Симеон Велков

Симеон Велков започна участието си в Наградата на ниво Бронз през януари 2016 г. По време на престоя си във ВУИ „Ангел Узунов“ гр. Ракитово. В направление “физическа активност” той избира фитнес, като целта му е да подобри физическата си форма и да се подготви за изкачване на връх Мел (в близост до Ракитово) и два пъти седмично той отделя по час и половина в залата, следвайки плана. Освен че се грижи за собствената си програма по време на тренировките, той помага на съучениците си при ползване на уредите и ги напътства в правилното изпълнение на упражненията.

В направление “умения” избира творческо писане, а целта му е да подготви две свои песни/стихотворения за участие в конкурса “1000 стипендии”.

В “доброволчество” той, заедно с други двама участници – Васко и Исмаил, организират две събития. Едното е с благотворителна цел за набиране на средства за майстор-художник, който изработва прекрасни модели на български възрожденски къщи, но поради заболяване започва прогресивно да губи зрението си и се нуждае от скъпа операция. Другото събитие – „Ден на талантите“ е организирано специално за момчетата от училището с идеята да им осигури трибуна за изява, където да имат възможност да представят своите таланти, а целта е да им вдъхнат кураж да се предизвикат, да изразят открито себе си и да усетят подкрепа. В края на учебната година преминава и през приключенско пътуване за финал на ниво Бронз.

За Симо Наградата е както предизвикателство, така и вяра, че “има как”, че има хора, които биха го подкрепили и че всичко е възможно, стига да си го пожелаеш.