Блог

Истории за Наградата

ПОЧЕТНИЯТ ТРЪСТ НА НАГРАДАТА СЕ РАЗШИРЯВА

Левон Хампарцумян и Николай Божилов станаха официално част от Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“.

Ролята на Почетния тръст в структурите на Наградата по целия свят е да подпомага и развива Наградата в съответната държава, където тя оперира. Обикновено това са хора от бизнес средите, публични личности и успели хора, които са пример и вдъхновение за младите хора.

В състава на Почетния Тръст в България влизат известни и доказали се хора от сферата на бизнеса, НПО сектора и представители на държавни институции.

Г-н Хампарцумян и г-н Божилов се присъединяват към Наградата готови да подпомагат дейността на Фондацията и да подкрепят развитието й в цялата страна. Приветстваме ги с добре дошли и им пожелаваме много успехи и поводи да разказват и споделят постиженията на Наградата

 

GAL_9762-EditЛевон Хампарцумян е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк от 2001. Той е член на Управителния съвет на БОРИКА. В периода април 2005 – април 2008 г. и април 2011 – април 2015  е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Левон Хампарцумян е член на борда на Българския форум на бизнес лидерите и на Управителния съвет на Института за пазарна икономика. В периода 2008 – 2012 г. е председател на Настоятелството на СУ „Свети Климент Охридски“. От 2015 г. е председател на Обществения съвет на TELUS International.

Той е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stalla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г. През 2015 г. главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия. През 2007 г. фондация „Атанас Буров” му връчва приза „Буров” за банково управление. Левон Хампарцумян е обявяван два пъти за „Банкер на годината“ – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2012 г. списание “Мениджър” му връчи приза за „Мениджър на годината“.

 

Николай Божилов е български предприемач, изпълнителен директор и Председател на Съвета на директорите на Юнимастърс Лоджистикс АД – водеща транспортно-логистична компания в България.

Притежава повече от тридесет годишен опит във внедряването на нови бизнес модели и модерни технологии за управление на бизнеса и процесите в транспорта и логистиката. Дългогодишен Fellow на Institute of Directors в Лондон, Institute of Freight Forwarders и на Chartered Institute of Transport & Logistics United Kingdom, както и член на множество други международни професионални и неправителствени организации, сред които и Международния институт за стратегически изследвания в Лондон (International Institute of Strategic Studies).

Почетен председател на Варненската търговско-индустриална камара и почетен консул на Великобритания в периода 2000-2014 година.

Николай е международен лектор и говорител на множество световни конференции в областта на транспорта, логистиката, иновациите, стратегическите инвестиции, управлението на бизнес процесите и дигиталните технологии.

 

Пълният състав на Почетния тръст на Наградата в България в момента е:

Светлозар Петров, управител, Job Tiger и председател на Наградата в България

Сара Райли, заместник посланик на Великобритания в България

Евгени Ангелов, бивш икономически съветник на Президента на Република България

Елена Маринова, президент на Мусала Софт

Елица Баракова, изпълнителен директор, Фондация „Помощ за благотворителността в България”

Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

Красимира Величкова, изпълнителен директор, Българския дарителски форум

Николай Божилов, изпълнителен директор на „Юнимастърс Лоджистикс“ АД

Саша Безуханова, основател на MoveBG

Теодор Василев, председател НЧ „Бъдеще сега“