Блог

Истории за Наградата

РУО Варна официално подкрепя Наградата

По-долу публикуваме препоръката от началника на РУО Варна – Венцислава Генова. Благодарни сме за подкрепата и се радваме, че все повече институции припознават Наградата като инструмент за развитие на младите хора.

„С това писмо регионално управление по образованието Варна изразява своята подкрепа и препоръка към програмата за личностно развитие „Международна награда на херцога на Единбург“ в България.

Като териториална администрация към министъра на образованието и науката и хора вярващи в потенциала и таланта на всеки млад човек, винаги сме се стремили да подкрепяме и съдействаме за развитието на програми и инициативи, свързани с личностното развитие на учениците във Варна и региона. Днес младите хора имат все по-голяма нужда от индивидуален подход, предизвикателни цели и систематизирана програма, която да стимулира техните извънкласни дейности от една страна и да ги валидира, чрез международно признат сертификат и стандарт да валидира придобитите знания и развитите умения. „Международната награда на херцога на Единбург“ е програма, която прави точно това. Със своята 60 годишна история,  разпространена в над 140 страни по целия свят, тя дава възможност на всеки млад човек да предизвика себе си, да развие личните си качества и умения и да се изгради като отговорен и осъзнат член на общността.

Силно вярваме, че такава програма може и следва да работи и на територията на община Варна и я препоръчваме на всяко едно учебно заведение и образователна организация в града и региона.“

 

Венцислава Генова,

Началник РУО Варна
Варна
20.03. 2017 г.