Блог

Истории за Наградата

Да работиш в Наградата

През септември 2017 стават 2 години от както съм част от екипа на Наградата като Национален координатор и вече имам достатъчно впечатления, за да ви разкажа какво се случва в офиса на Наградата (а и извън него).
Разбира се, една основна част от работата в Наградата изисква време прекарано в светлия ни офис, пред компютъра и все пак е много шарено – имейли, социалните канали на Наградата, ORB система, разработване на материали, подготовка на обучения.
Но, за щастие, Наградата не се случва само когато си забил нос в компютъра. Наградата се случва в училищата и организации, които са повярвали в нея – когато мотивирани Лидери ни канят да се включим в представянето на програмата пред своите ученици и ги вдъхновяват да предизвикат себе си. Наградата става реалност с всяко едно обучение за Лидери, които организирам – планирайки заедно с обучителите програмата, така че тя да бъде вдъхновяваща, разговаряйки с участниците за техните очаквания, дори в избирането на специална музика. Наградата се случва в с. Лозен на международно обучение, в планината на приключенско пътуване, във Военния клуб на специална церемония… Наградата не се случва само пред компютъра, Наградата се случва и когато излезеш от зоната си на комфорт!
Точно това разнообразие и динамика прави дните ми като Национален координатор толкова вълнуващи и предизвикателни. А какво ги прави сладки и приятни ли? Ами, екипа разбира се! Люба, с която превърнахме в традиция ходенето на обяд и пробването на вкусни ястия в шарения район на офиса, Алекс, който винаги ни носи шоколад за екипните срещи и ни разказа за приключенията си в планината и Лили, която носи шума на вълните със себе си, когато се включва по скайп. И разбира се, всички доброволци – Лидери, координатори, Супервайзори и оценители, обучители, с които общувам регулярно и които всеки път ме зареждат с положителната си енергия.
И тъй като младежите в Наградата предизвикват себе си постоянно, някак естествено става така, че самата аз се старая да се предизвиквам – с развиване на нови умения (наскоро заснех и монтирах видео-интервюта с няколко участници) или пък редовно спортуване – ако някога малко ме домързи (признавам си, случва се) си мисля за всички участници, които полагат редовни усилия и намирам мотивация. И така – докато правим Наградата възможна за младежите в България, самите ние учим, поставяме си лични цели и полагаме целенасочени усилия да ги постигнем.

Искаш и ти да си част от тази история? Виж свободните позиции в екипа на Наградата тук:

 

Ива Кръстанова, Национален координатор