Блог

Истории за Наградата

Резултати: “Конкурс за проактивни училища”

От 10 януари 2018г. в продължение на един месец в Наградата протече “Конкурс за проактивни училища”. Целта бе да открием още будни и активни училища, директори и учители, с които да започнем сътрудничество, така че програмата на Наградата да достига до все повече младежи в страната.

За месец в конкурса се включиха над 30 училища от различни градове в България. Те преминаха през процедура по оценка и подбор на изпратените от тях кандидатури от Изпълнителния Директор и/или Националния Координатор на Наградата. Щастливи сме да споделим имената на училищата, с които решихме да започнем сътрудничество по програмата за личностно развитие на младежи:

British school of Sofia
СУ „Иван Вазов“, град Вършец
ОУ“ Пенчо Славейков“, град Димитровград
7мо СУ “Свети Седмочисленици”, град София

Освен вече одобрените по-горе 4 училища, имаме още 4 кандидати, с които ще започнем сътрудничество през есента на 2018. Други 10 остава да направят още няколко малки стъпки, така че да могат да се присъединят към семейството на Наградата през следващите няколко месеца.

През следващите месеца с 4-те “победители” в конкурса за проактивни училища предстои обучение на бъдещите Лидери и въвеждането на Наградата в съответните организации . Обучителният курс се проведе на 24-25 февруари в град София.

С нетърпение очакваме новите членове в общността на Наградата, а на останалите пожелаваме успех на есен, когато отново ще имат възможност да се включат в програмата.