Блог

Истории за Наградата

Наградата си партнира с Номадия за Приключенските пътувания

Едно от най-вълнуващите направления в Наградата, но и най-предизвикателно, е Приключенското пътуване. То е „финалът“ на Наградата за един участник, в което той предприема експедиция сред природата заедно с други участници. И за да бъде максимално подготвен за това приключение, опитни възрастни му провеждат инструктажи за умения, необходими му да се справи с това предизвикалство – по първа долекарска помощ, бивакуване, екипировка, ориентиране в планината и други.


И тук идва ролята на партньорите на Наградата, които да помогнат на участниците в тяхната подготовка. Щастливи сме да обявим своето партньорство с Номадия за приключенските пътувания в Наградата – екипът на Номадия премина през квалифицикационен курс за супервайзори и оценители на Наградата и сега предстои да подготви летен лагер за приключения…

Повече за Номадия и партньорството с Наградата може да научите от планинския водач Орлин Илиев :

Орлине, представи накратко Номадия?
Номадия е всъщност проекция на нашия свят и на нашето разбиране за работа с хора в планината и извън нея. Опитваме се да вкарваме всичко, в което вярваме, в ежедневното ни “фирмено” поведение. Това, че не желаем да ставаме “масовка”, че във всеки лагер и във всяка програма вкарваме частица от себе си. Това, че много хора от екипа ни са и наши приятели, че често ставаме приятели и с нашите клиенти.

Какви цели си поставяте в организацията? С какво се занимавате?

Занимаваме се главно с организиране на зелени училища, на детски лагери сред природата и на фирмени тренинги и събития. Основната ни цел в момента е да реализираме един стар проект – да обучим и сертифицираме инструктори според изискванията на Немското сдружение по преживелищна педагогика… И може би … някой ден – да променим нещо в статуквото на нашето образование и на отношението към децата и младите хора.

Защо решихте да работите с Наградата?

Защото харесваме концепцията за личностно развитие на младите хора извън състезателните рамки, които им поставят училището и родителите. Защото харесваме  работата с младежи и я намираме пълна с предизвикателства, емоции и непредвиденост. Защото търсим нови пътища за развитие на нашата организация извън масовите почивки и предложения.

Как мислите да си сътрудничим в бъдеще?

С постоянна обмяна на опит, със споделяне на нови, а защо не и стари идеи, с добра комуникация при справяне с трудностите и проблемите.

Разкажи ни малко повече за летния лагер за приключенски пътувания, който предстои?

Много харесваме базата на младежкия център като концепция – настаняването е тип хижа с всички необходими удобства и със своеобразна отдалеченост от останалия свят. Това ни накара да изберем този регион за провеждане на лагера. Природата е изключително живописна, предлагаща множество предизвикателства пред организаторите и участниците. Мислим, че ще се получи хубав лагер…

А повече за летния лагер за приключенски пътувания можете да разберете ТУК.