Блог

Истории за Наградата

Всеки месец „Ден на отворените врати в Наградата“

Всички сме чували добре известния афоризъм: „Ако не се получи през вратата, опитайте през прозореца“, но всъщност няма нужда да се опитвате по трудния начин, защото всеки последен четвъртък от месеца ние ще отваряме вратите на Наградата за вас.

Защо организираме „Деня на отворените врати”?

  • Защото искаме да се запознаем с вас не през интернет „прозореца“, а на живо.
  • За нас срещите с участници, лидери и новите хора, които имат интерес към Наградата, са изключително ценни.
  • За нас е важно да разбираме нуждите на нашата аудитория, без която програмата няма да може да съществува, и да подобрим работата си, за да сме максимално полезни;
  • Защото искаме да дадем отговори на всички ваши въпроси.

Ще си признаем, че за нас това общуване е супер зареждащо и ни дава стимул и мотивация, да продължаваме да работим в посока развитие на младите хора в България. Нашите усилия придобиват смисъл, когато виждаме едни прекрасни младежи, целеустремени, интелигентни, възпитани, мислещи за своето бъдеще, и техните Лидери, които им дават цялата си подкрепа и влагат време и усилия в името на тяхното развитие. Щастливи сме да се запознаем и с нови хора, които са научили за Наградата и посещават нашия офис, за да разберат повече за програмата.

Какво се случи в „Деня на отворените врати“ на 29 март, ли?

На гости ни бяха Алекс, който прави своето доброволчество при нас и ни помогна да организираме това събитие и Тино, участник на ниво Злато, който ни изумява със знанията си по физика и има амбиция да конструира космически совалки. Освен това, се радваме да посрещнем и нови лица и младежи с интерес към личностното развитие, като Александър от Своге, който е разбрал за нея от свои връстници и дойде специално в офиса ни, за да си поговорим и да разбере повече за програмата. Изяви желание да включи своето училище като Лицензиран оператор в Наградата, за да бъде улеснен достъпът на ученици от Своге. Негови приятели също имат интерес да се включат в това приключение. София, нова участничка, която ще започне своята Награда от ниво Сребро, си е избрала йога в направление Физическа активност, но има нужда от съдействие в намирането на ментор и обособяването на конкретна измерима цел.

Освен чай и курабийки, опитахме и прясно изпечени хлебчета със смокини, приготвени от Стефан, който си е поставил за цел да се научи да приготвя хляб. Прекрасната Сена, която е участник на ниво Сребро и е вдъхновена от по-голямата си сестра да започне своята Награда, също ще прави доброволческата си дейност при нас. Тя ще поддържа профила на Наградата в Instagram, защото, като артистична личност, има афинитет към красивите снимки. Навестиха ни и двама Лидери, които споделиха своите впечатления от Наградата. Съдействахме на Кирил Борисов, лидер във фондация „Стъпка за България“ с генерирането на менторския отчет в онлайн системата.

Нашите приятели от БГ Наука поканиха Тино, за да направят интервю на тема „Младите хора в науката“. Той разказа за страстта си към точните науки и физиката, които обясняват защо се случват нещата. Прави своето доброволчество в Музейко, където както казва той „освен, че даваш от себе си, получаваш и много“. Радва се, че може да помогне на децата да усъвършенстват уменията си, защото учените са движещата сила. Вярва, че „когато усетиш тръпката, значи това е твоето нещо“. Споделя още, че „нашето бъдеще го градим с децата“. Ето такива неща се случват в „Деня на отворените врати в Наградата“.

Ще се радваме да се срещнем с вас на 26 април, когато отново ще отворим вратите на нашия офис, за да ни зададете всичките си въпроси, да ни споделите вашите впечатления от Наградата или просто да си поговорим. Може да харесате и последвате нашата Фейсбук страница, където ще публикуваме предстоящите събития, интересни възможности и новостите около нас.