Блог

Истории за Наградата

Стартира сезонът на Приключенските пътувания в Наградат

Времето започва да се затопля все по-осезаемо, природата разцъфва и в Наградата започва подготовката на най-вълнуващото направление, а именно – Приключенските пътувания.

В края на всяко от нивата – Бронз, Сребро и Злато, участниците трябва да предприемат експедиция в дивото, заедно с група свои връстници, за да финализират своя прогрес. По време на приключението те се учат как да работят в екип, как да си приготвят храна в дивото, как се лагерува и очевидно – как пък има толкова звезди в небето, когато лежиш вечер около лагерния огън, а в града не се виждат…?! 

Над 100 участника в десетки групи очакваме да реализират своите приключенски пътувания в следващите топли месеци – от Разград, Оряхово, Свищов, Горна Оряховица, Варна, Пловдив, София и още… Младежите минават през специална подготовка и са наблюдавани от сертифицирани от Наградата супервайзори и оценители, които следят и дали международните изисквания на Фондацията се спазват. Някои от тях са младежите да не използват моторизиран транспорт, да спят на открито (на палатка или заслон) и сами да си приготвят храната по време на експедицията.

Ето и малко кадри от приключението на шестима участника в Наградата из Лозенска планина… https://www.youtube.com/watch?v=YOQHHQaY7XU&index=8&list=PLbva8oe5MD27efS05wUkGdL_gez3MYMRK