Патрон и световните лидери на Наградата

Princ Philip
Създадена в началото на 2014 г., Фондация „Международна Награда на Херцога на
Единбург – България“
е организацията, официално лицензирана да предоставя и
координира Наградата в България. Патрон на инициативата е г-н Росен Плевнелиев,
Президент на Република България
.

Princ PhilipПринц Филип, Херцогът на Единбург подкрепя програмата от самото начало до сега в продължение на над 50 години. Много често той изказва благодарност не само към успешните млади хора в програмата, но и към възрастните, които ги подпомагат в процеса на личностно усъвършенстване.

Наградата се ползва с подкрепата и одобрението на редица световно признати лидери. Те насърчават развитието на Наградата и нейната роля в областта на младежката политика и развитие.

 

Ето какво казват някои от тях:

Кралицата на Англия

“Наградата променя животи чрез практическо учене: няма нищо, което да замести човешкото общуване и споделените преживявания, ако историята ни учи на нещо, то е, че взаимното разбиране довежда до взаимно уважение и приемственост”

Кралица Елизабет II

Нелсън Мандела

“Младите хора са нашето бъдеще. Развиването на техния пълен потенциал трябва да бъде наш основен приоритет. Участието в Наградата е удобен и ефективен начин да се повиши капацитета на този своеобразен ”резервоар” от таланти”

Нелсън Мандела, Патрон на Наградата в Африка

Мери Мак Алийс

“В епоха, в която приемаме голяма част от заобикалящото ни като даденост, нашите млади участници са изправени пред предизвикателството да оценят своите индивидуални таланти и дарби и да се устремят към постигане на личните си цели, въоръжавайки се с целеустременост и постоянство, неминуемо допринасяйки както за себе си, така и за Обществото. Нямам съмнения, че и ние като общност ще спечелим, следейки с интерес преминаването към зрялостта на тези младежи, които ще са натрупали неограничено количество знания, умения и увереност чрез участието си в Наградата”

Мери Мак Алийс, Президент на Ирландия и Патрон на Наградата в Ирландия