Блог

Истории за Наградата

МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ВРЪЧИ ОТЛИЧИЕ

На 25 януари, вторник, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в официалното стартиране на „Международна награда за млади хора в България”. Събитието се състоя в резиденцията на Британския посланик в България, Н. Пр. Стийв Уилиамс, който също взе участие в награждаването.

Министър Игнатов приветства присъстващите на събитието.

„За нас грижата за младите хора е най-важната национална кауза, за да осигурим европейско развитие на България. Министерството на образованието, младежта и науката предприе активни действия и разработи Национална стратегия за младежта, представяйки цялостна, устойчива и дългосрочна визия за развитието на младите хора в България”, заяви министърът.

Той връчи награда на Велика Янкова за бронзовото ниво на отличието.

„Международна награда за млади хора в България” е програма за личностно развитие за млади хора, на възраст между 14 и 25 години и стимулира индивидуални цели, които трябва да се постигнат за определен период. Програмата работи в 132 страни по света и обхваща над 7 милиона младежи, а участието в нея е на доброволен принцип. В България пилотно програмата стартира през 2009 г. и включва шест града, като целта й е да обхване цялата страна.

източник: Министерство на Образованието и Науката http://www.minedu.government.bg/news-home/2009/11-01-26_nagradi.html