Блог

Истории за Наградата

“Наградата развива качества и умения в мен и се чувствам удовлетворена от това, което правя”, споделя Биляна, участничка в Наградата

Представяме ви Биляна Гучева, участничка в Наградата. Тя е на 18 години и е от град Козлодуй. В момента е ученичка в профилирана паралелка в СОУ “Христо Ботев” с профил “Английски език и Информационни технологии”.

1.Какво те накара да се включиш в Наградата?

У мен се появи огромен ентусиазъм да предизвиквам себе си като си създавам нови ситуации и познанства. За мен беше важно да се науча да комуникирам по-качествено с „възрастни” от различни работни сфери, защото смятам, че това ще ми бъде изключително полезно за в бъдеще. Освен това обожавам да пътувам и приключенското пътуване наистина привлече вниманието ми. Също така виждам допълнителна полза от него, а именно, че се научаваш да реагираш бързо, да се грижиш за хората около теб и т.н.

2.Какви активности си избрала за различните направления?

Заснемането и обработката на видеа е нескорошна моя страст. Като “Умение” си избрах именно видео монтаж и позициониране на камера.
За “Физическа активност” съм избрала да се занимавам с народни танци. “Доброволчеството” ми е да подпомагам работата на БАРАКА като координатор на Наградата в Северозападна България, както и да извършвам разяснителни и административни дейности.

3.Имала ли си затруднения в Наградата, които да те накарат да се откажеш?

Първоначално исках да бъда доброволец за червения кръст и да се науча да прилагам първа помощ, за направлението “Доброволчество”. Най-близкият център до мен е този в град Враца. Няколко пъти се опитах да се свържа с тях на удостоверените имейли и телефони в официалния им сайт, но уви, от отсрещната страна не се прояви интерес и не ме удостоиха, дори с отговор.
Въпреки това, не се отказах от Наградата, а просто смених дейността на направлението, в което срещнах трудности.

4.Какво ти дава Наградата?

Наградата ми дава изключително много. Развивам качества и умения у себе си и се чувствам удовлетворена от това, което правя. Запознах се с изключително нови и интересни хора, които ме вдъхновиха по един или друг начин и съответно станах по-продуктивна в хобито си, което е заснемане на забавни видеа.

5.Разкажи ни забавна случка, свързана с Наградата и нещата, които правиш в нея?

Забавни случки много. Може би когато за пръв път се срещаш с евентуални бъдещи ментори и трябва да им обясниш какво е Наградата и за какво става на въпрос накратко. Тогава следват едни сложни изречения, в който се губи последователността и логиката, и звучи доста странно-забавно.
Иначе когато се събираме с участниците от моя град и споделяме преживявания, свързани с Наградата – тогава е най-забавно. Не само, че обменяме опит и контакти, ние се чувстваме добре, което според мен е най-важното нещо, което ни дава Наградата.