Covid-19

#НаградатаУдома

Преди повече от 60 год., в подобна предизвикателна ситуация е учредена “Международната награда на херцога на Единбург”, малко след края на Втората световна война. Целта и е била да подкрепи младите хора в тази непозната ситуация, да им даде смисъл, посока и вдъхновение, в момент, в който най-много имат нужда от това.

Гъвкавата и адаптивна структура на Наградата означава, че все още можете да работите за постигане на поставените от вас цели в дейностите ви в Наградата, дори докато сте у дома! В случай, че дейностите, които сте избрали са свързани с отмяна или невъзможност за тяхното провеждане и заложените цели вече не са постижими поради Covid-19, има много възможни варианти, които може да опитате вместо тях.
Съвместно с наши колеги и глобалното семейство за Наградата разработихме списък с идеи за дейности, които можете да направите от уюта и комфорта на собствения си дом.

За повече информация как да продължите участието си в Наградата през това време, можете да посетите ресурсите с източници (вижте бутоните в червено). Ще продължим да актуализираме тази страница с национални и регионални ресурси както за участниците, така и за Лидерите в Наградата.

Изтеглете нашата бърза справочна карта, за да ви даде насоки как да останете активни с Наградата у дома. Насърчаваме всички да следват настоящите правителствени насоки, както и съветите на СЗО за това как да защитите себе си и другите и кога да потърсите медицинска помощ.

Лидери в Наградата

Ако сте Лидер в програмата и търсите информация за взаимодействие с вашите участници и Лицензираните оператори по време на COVID-19, посетете папката ни с ресурси за Лидери.

Временни промени в Наградата

За да подкрепим нашите участници и Лидери, както сега, така и когато мерките за социално дистанциране бъдат отхлабени, въвеждаме някои временни промени в програмата.

Промените са в сила от 1 май – 31 юли 2021г. и ще бъдат непрекъснато преглеждани и актуализирани. Участниците трябва да се свържат със своя Лидер или Лицензиран оператор за повече информация относно тези промени. Лидерите в Наградата могат да намерят повече информация за приспособяването на програмата в нашата Папка с ресурси за Лидери в Наградата

Ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с нас на home@intaward-bg.org.

Наградата в действие по време на COVID-19

Споделяйки вашите истории вие помагате на Наградата да продължи да вдъхновявя и насърчава активността и развитието. Вашият опит като участник в Наградата показва уникалността на програмата за всеки млад човек, който участва. Участвайки в Наградата, вие вече правите невероятни неща, за да помогнете за изграждането на устойчивостм както във вас, така и в общността си. И знаем, че има огромен набор от примери за това как Наградата не само все още е в действие по време на COVID-19, но и че тази устойчивост е необходима сега, повече от всякога. Моля, помогнете ни да вдъхновим още повече млади хора в това предизвикателно време, като споделите своя опит с Наградите с нас!