Казвам се Димитър Лазаров на 17 години съм от София от 125 СУ “Боян Пенев”. Занимавам се с музика, свиря на китара, барабани, пея и се уча да свиря на пиано. 

Искам да уча в чужбина – в Англия или САЩ, затова ми трябват доста постижения и това ме мотивира да се включа в Наградата. От начало не бях особено инвестиран в идеята, но моят Лидер ме убеди.

В момента съм участник на ниво Сребро. В направление Физическата активност продължих дейността си от ниво Бронз – тренирам във фитнес. Предишната ми цел беше да мога да вдигна 60 кг от лежанка, а новата – да тренирам поне 6 пъти седмично в продължение на 6 месеца.

Свирене на китара избрах за умение на ниво Бронз. Бях започнал да свиря преди да стана участник в програмата, но използвах Наградата за допълнителна мотивация и възможност да надградя уменията си. Започнах да упражнявам пеене в направление Умения и до днес съм участвал в 2 музикални концерта.

В направление Доброволчество помагах на едно момиче с менторство по математика, тъй като бях добър състезател и съм добър математик.

Избрах си тези дейности, за които преди не ми достигаше мотивация да захвана. Наградата беше необходимото побутване.

Участието в Наградата ми помогна да развия музикалните си умения. Преди да започна да пея свирех само на китара. В музикалното училище имат уроци по барабани и пиано и след като учителката по пеене ме окуражи се записах. Ако не беше Наградата да ме мотивира, нямаше да се науча да свиря на тези инструменти. 

Определено смятам, че участието в Наградата е полезно за всеки млад човек. Ако иска да подхване ново начинание – програмата дава допълнителна мотивация и носи удовлетворение от постигната цел. Искаш да си по-социален – доброволчеството, както и другите направления развиват различни умения и те срещат с повече хора със сходни интереси. Ползите не спират.

Последно, искам да посъветвам бъдещите участници да си слагат високи цели и да се доверят на себе си, че могат да ги постигнат!

Ако искаш да се впуснеш в приключение, което ще те научи да се подобряваш и да изпълняваш своите собствени желания, прочети как да се включиш в Наградата.

Препоръчани статии