piknik

Защо да ни подкрепите?

Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ (накратко „Наградата“) е програма за неформално образование, която развива универсални умения за пълноценен живот, кариера и обществен принос. В рамките ѝ младежи между 14 и 24 г. си поставят цели, свързани с личните им интереси в различни направления и са подкрепени от вдъхновяващи ментори. От 2014 г. си сътрудничим с над 60 училища, общини и неправителствени организации в България. През тези години Наградата достигна до хиляди млади хора, а завършилите вече са стотици.

Резултати от проучвания

Имаме множество отзиви от участници и носители на Наградата, които споделят как програмата им помага да повишат увереността си, да станат по-устойчиви и адаптивни, а в някои случаи да променят живота си. Респондентите споделят как програмата ги е научила на отговорност, гъвкавост, ангажираност и е променила нагласите им в много области.

0 %
от младежите участвали в Наградата планират да продължат да бъдат редовно физически активни
0 %
от участниците са изпробвали нещо ново, благодарение на Наградата
0 %
смятат да продължат да бъдат активни в доброволчески инициативи
0 %
от младежите споделят, че Наградата им е дала възможността да предизвикат себе си
0 %
от младите хора са се почувствали вдъхновени
0 %
чувстват принадлежност към общността си след участието си в Наградата

Как да ни подкрепите?

Ако искате да инвестирате в развитието на младите хора в България, подкрепяйки преживяване, което остава за цял живот, можете да изберете някоя от следните възможности:

Станете приятел на Наградата

Ако изберете да ни подкрепите с дарение, Вие ще инвестирате в потенциала на младежите в България, помагайки им да развият умения за цял живот. Вашето дарение ще послужи за осъществяване на една или повече от следните цели:

 • Обучения за доброволци, които да работят пряко с младежите
 • Организиране на приключенски пътувания сред природата
 • Провеждане на официални събития по награждаване на завършилите младежи
 • Национални и международни срещи за обмяна на опит на участници в Наградата

За какво ще се използва Вашето дарение?

Наградата оказва въздействие върху развитието на младите хора, развивайки важни житейски умения, укрепвайки тяхната самоувереност и положителна нагласа към живота. Инвестирайки в програмата, Вие помагате на повече младежи да се подготвят за света и да открият своя безкраен потенциал.

В зависимост от размера на Вашата подкрепа, Вие можете да подпомогнете растежа на програмата на национално и местно ниво като:

learn

Методология

Приложете методологията на Наградата във Вашата компания, за да развивате своите служители и непосредствената си общност, както и да бъдете ментори на младите хора в нея

city

Училища

Подкрепете избрано от Вас училище, заплащайки годишната лицензионна такса

bussiness

Допълнителни обучения

Финансирате допълнителни обучения за доброволците на Наградата – учители, младежки и социални работници

happy

Достъпност

Направите Наградата достъпна за младежи със затруднено финансово положение

Официален спонсор

Бъдете официален спонсор на наши събития, обучения или официални церемонии по награждаване на завършили участници

Станете корпоративен партньор

love-to-learn

Подкрепете училище

Инвестирайте в участниците като финансирате прилагането на програмата в училище по Ваш избор.

happy-woman

Стажантска програма

Партньорство с нас може да Ви помогне да приложите Наградата в своята компания и да овластите по-младите служители с универсални умения, от които имат нужда, за да напреднат в организацията и кариерата си. По този начин ще инвестирате и в своите служители като им предоставите платформа, в която да развиват менторските си качества.

За партньорства

За повече информация относно възможностите за партньорство с нас, можете да се свържете с Кристина Атанасова – мениджър корпоративни партньорства или да ни пишете на адрес: home@intaward-bg.org

kristina-atanasova

Кристина Атанасова

1 /
 • Изключително горда съм от себе си, че показах постоянството и усилията, за да постигна целта си. Все пак не всеки ден ти се случва да те наградят, задето си се забавлявал три месеца. Наградата ми вдъхна кураж. Изпълни ме с изключителна жажда за нови предизвикателства. С желание да се запозная с още невероятни хора като тези от борда на Наградата и участниците. И може би най важното - вяра, че мога да постигна всичко, което пожелая!

  Димана Давчева
  Димана Давчева постигнала ниво Бронз, в момента е на ниво Сребро
 • Наградата е програма за личностно развитие, чрез която може да се постигнат много лични и академични успехи. Младежите имат нужда от активно ангажиране в сферата на неформалното образование и развитието на "меки умения", за които Наградата може да помогне много. Наградата остави траен отпечатък върху мен - накара ме да повярвам във възможностите си и да дам всичко от себе си, за да изпитам удоволствето от достигането на крайната цел.

  Ивелина Борисова
  Ивелина Борисова постигнала ниво Бронз, Сребро и Злато
 • "Бъдещето на младите хора е наше общо бъдеще. Защото те растат, образоват се, укрепват волята си, проявяват талантите си не само в училище. Учат не само в класната стая. Те приемат примера на околните и всеки от нас трябва да има волята, куража и отговорното отношение да им помага да достигнат своята цел, своят идеал.”

  Румен Радев
  Румен Радев президент на Република България
 • Наградата помага на младите хора да се подготвят за света като им осигурява инструменти за развитие на гъвкавост, адаптивност, лидерство и умения за решаване на проблеми. А светът, в който живеем днес, прави тези умения още по-важни.

  Н.Пр. Д-р Роб Диксън
  Н.Пр. Д-р Роб Диксън посланик на Великобритания
 • Днес повече от всякога младите хора имат нужда от програма, която да им дава структура, цел и посока за развитие. Днес повече от всякога Наградата дава свобода, изгражда дисциплина и желание и стремеж за развитие. Качества, които силно вярвам,че ще ви помагат както в професионален, така и в личен план.

  НП Лин Чарлз
  НП Лин Чарлз заместник-посланик на Великобритания
 • Пандемията, която обхвана света ни принуди да се затворим в домовете си, а ние трябваше да останем все така продуктивни и позитивни. Защото въпреки затрудненията в ежедневието си, животът трябва да продължи, а ние отново да се устремим към мечтите си. Наградата ни предоставя уникалната възможност да се забавляваме с нови дейности, докато опознаваме себе си и всичко, което ни заобикаля. А младите хора имат нужда да разберат на какво са способни, за да могат после да управляват един нов и по-добър свят.

   Димана Давчева
  Димана Давчева постигнала ниво Бронз
 • За мен това е блестяща програма. Тя предлага на младите хора от всички сфери на живота, от всички среди, реална възможност да растат и да се учат, да развиват устойчивост, инициативност, умения за работа в екип, чувство за социална отговорност, защото живеем в свят и среда, които са по-големи от нас, но ние играем своята роля в този контекст.

  Н.Пр. Д-р Роб Диксън
  Н.Пр. Д-р Роб Диксън посланик на Великобритания
 • Мисля, че наистина специалното в Наградата на херцога на Единбург е, че тя дава възможност на хората да поемат контрол над собственото си развитие, за да усвоят умения и да придобият увереност, че могат да допринесат и да направят промяна. Чувствам се горд и щастлив да подкрепя програмата на Наградата тук в България с всичко, което мога да направя, за да подкрепя нейното популяризиране в цялата страна, защото мисля, че това е фантастична инициатива.

  Н.Пр. Д-р Роб Диксън
  Н.Пр. Д-р Роб Диксън посланик на Великобритания
 • Мисля, че Наградата би била полезна за всеки, който си търси посоката, но има нужда от структура, за да я намери. Освен умението за целеполагане и изпълнение, Наградата ме запозна с доста вдъхновяващи хора и ме сближи с някои от най-добрите ми приятели. Благодарение на успехите си развих и чувството си за самоувереност.

  Станислава Димитрова
  Станислава Димитрова постигнала ниво Бронз, Сребро и Злато и Лидер в Наградата
 • Осъзнаването, че поетапното развитие е основополагащо за всички сфери в нашия живот, дойде именно след награждаването на ниво Бронз. Наученото по време на програмата е редно да се прилага и след края и, а когато стане ежедневие да бъдеш стриктен всичко става с изключителна лекота и бързина.

  Михаела Петкова
  Михаела Петкова постигнала ниво Злато

Корпоративни дарители – Gold

because
decatlon
walltopia
unicredit
unimasters
technologica
iwcs
british

Корпоративни дарители – Silver

deloite
alcomet
musalasoft

Корпоративни дарители – Bronze

isomatech
trace
magic-flame
rita
goratabg
ubb
herti

Харесвате и подкрепяте това, което правим?

Можете да ни помогнете да ангажираме повече младежи и да привлечем повече образователни институции към Програмата като ни подкрепите финансово.