Covid-19, за съжаление, се отразява и на сезона с Приключенските пътувания. Участниците в Наградата знаят, че в момента ограничаваме контактите си и за всички е препоръчително да останат у дома, но въпреки това имаме идеи как да се подготвите за ПП от комфорта на собствения си дом.

Направете си фейсбук-група за комуникация

Много лесен начин да планирате своето приключение е да създадете среда за общуване онлайн, където освен да си пишете, също да споделяте файлове и ценни ресурси. Помислете и направете една фейсбук-група, където да общувате от разстояние.

Физическа активност

Тонусът се губи много бързо, така че е важно да останете активни и да спортувате дори по време на социално дистанциране. Важно е да практикувате сами и да не общувате с други хора.

Екипировка

Тези дни имате чудесна възможност да прочетете списъка с лична екипировка, която ще ви е необходима за Приключенско пътуване и да проверите с какво разполагате. Направете си списък с липсващите елементи и помислете от къде бихте могли да се сдобиете с тях. Разбира се, сега не е моментът да се втурвате  на “лов” за екипировка, но все пак можете да се обадите на вашите приятели или съседи и да проверите предложенията онлайн. Ако се колебаете какво да изберете, можете да пишете в групата на участниците или други групи на Наградата.

След това проверете какво имате от груповата екипировка. Консултирайте се с приятелите си (не на кафе, а онлайн или по телефона), с които ще правите ПП и преценете как да действате.

Можете да почистите екипировката, докато сте вкъщи – извадете спалния чувал и го закачете на слънчево място за няколко часа – на прозореца, на балкона или в градината. Поставете и палатката на слънце и проверете дали всички части са в чантата. Можете да тренирате разпъване и сгъване на палатка, ако имате достатъчно пространство. 

Първа помощ

Можете да потърсите клипчета с инструкции за оказване на първа помощ, като е важно да се информирате само от надеждни източници. Ето една много добра презентация.

Поведение в природата

Прочетете за общите правила на поведение в природата, как се държим в планината и какво да правим, ако срещнем диви животни.

Открийте различни насоки, материали и инструменти, които ще ви дадат гъвкавост, свобода и възможност да продължите да развивате себе си с #НаградатаУдома от ТУК.

Препоръчани статии