Блог

Истории за Наградата

Есенни обучителни емоции с Лидери на Наградата

Чудна златна есен край Пловдив! Какво може да я направи още по-вълнуваща и приключенска? Обучението за обучители на Лидери на Наградата!

В началото на месец октомври се проведе поредното обучение за Лидери, което се случи с участието на нашите приятели от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД). НАРД е и първият официално лицензиран регионален Оператор на Наградата, който ще може да предоставя програмата на млади хора, ангажирани в дейностите на организацията.

За да работят с младежите в унисон с международните стандарти, 11 участници преминаха през сертифициращото обучение за обучители на Лидери. В рамките на 4 дни те плуваха в дълбините на Наградата, запознавайки се с нейните специфики и научиха как най-ефективно и ползотворно да подпомагат младите хора в тяхното личностно развитие чрез Програмата.

Освен че заедно обсъждахме и планирахме как Наградата може да бъде включена в дейностите на организацията, участниците преживяха и специално Приключенско пътуване, за да усетят духа на Наградата.

Очакваме нашите Лидери и обучители да работят вдъхновено и да мотивират младите хора да постигат своите цели чрез приключения, които остават за цял живот!