Запознайте се с членовете на нашия малък, но мотивиран екип, с големи мечти и идеи – да развиваме безкрайния потенциал на младите хора в България, предоставяйки им възможност за личностно развитие, вдъхновение и добри ролеви модели, в лицето на техните Лидери. Ще се радваме да се свържете с нас, да споделите вашата обратна връзка, интересно хрумване или предложение, а ние от своя страна да ви бъдем полезни.

 • Кристина Атанасова
  Кристина Атанасова Национален директор
  Кристина Атанасова заема длъжността на изпълнителен директор на Международната награда на херцога на Единбург – България.
  Става част от екипа на Наградата през 2021 г. в ролята на мениджър Корпоративни партньорства. Фокус на дейността ѝ  са спонсорства и развитие на връзката на програмата с бизнес организации. От 2023 г. отговаря за администртивното управление на фондацията.
  След 10 години в корпоративни компании Кристина решава да приложи натрупания опит, работейки за скъсяване на разстоянието между бизнеса и образованието.
  С Наградата я среща интересът ѝ към британското кралско семейство и благотворителните организации под негов патронаж. Да бъде от полза за една от тях описва като истинска мечта. Вълнува се от етикет и протокол, йога и калиграфия. Обича да чете и винаги може да гледа още един епизод на „Приятели“.

  Прочетете още

 • Александър Кръстанов
  Александър Кръстанов Координатор Приключенски пътувания
  Александър Кръстанов координира направление “Приключенско пътуване” в Наградата от март 2016г. Ентусиаст по душа и консултант по образование. Александър има над 15 години опит в неправителствения сектор в различни роли – от доброволец до ръководител на проекти. Два мандата е младежки медиатор и развива добрите практики в сътрудничеството между младите хора и общинската администрация в Община Перник. Своите организационни умения развива в десетки събития – главен логистик в национални и локални младежки академии, десетки обучения, летни институти за обучение на млади учители по програма “Заедно в час”, има опит като административен директор в училище. Обича некомерсиалния туризъм, запален планинар и водач на групи вече над 5 години – част от създаването на проекта Happy Escape. Александър е сертифициран фасилитатор и обучител, с множество преминати курсове и реализирани обучения.

  Прочетете още

 • Лилия Харизанова
  Лилия Харизанова Национален директор на програмата в България (в отпуск по майчинство)
  Лилия Харизанова е изпълнителен директор на Наградата в България в периода януари 2021 г. – юни 2023 г., в момента в отпуск по майчинство.
  Тя става част от екипа на Фондацията пред 2016 г., като заема позицията Регионален Координатор на Международната наградата на херцога на Единбург за гр. Варна и региона. През последните 10 години трупа широкоспектърен опит в НПО сектора. През 2014 г. става един от основните двигатели на Социалната чайна в гр. Варна, по-късно и управител на социалното предприятие. Работи по множество местни и международни проекти със социална насоченост, включване на деца и младежи от уязвими групи, превенция на рисково поведение сред млади момичета, настанени в институции. От 7 години Лилия е илюстратор и графичен дизайнер на свободна практика. Вълнува се от социално предприемачество, неформално образование, архитектура, чуждестранни култури и др. Обича да импровизира, рисува и пътешества.

  Прочетете още

 • Ива Кръстанова
  Ива Кръстанова Програмен мениджър (в отпуск по майчинство)
  Ива Кръстанова е Програмен мениджър в Международната награда на херцога на Единбург – България от 2015 година, което включва комуникация и подкрепа на Лицензираните оператори на Наградата, разработване и провеждане на обучения за прилагане на програмата и управление на проекти.
  Ива е завършила английска филология в Софийския университет и професионалният й опит включва работа с младежи, обучение на учители, координиране на проекти в сферата на неформалното образование. Интересува се от неформално образование за млади хора и интерактивни методи на образование, а личните й интереси са в сферата киното, йога и фотография.

  Прочетете още

 • Дария Ковачева
  Дария Ковачева Младши специалист
  Дария Ковачева подпомага цялостната дейност на Международна награда на херцога на Единбург – България в ролята на младши специалист. Тази позиция заема от юли 2023 г., а опитът й в НПО сектора надвишава 7 години. Очертаният й път с Наградата започва през вече далечната 2018 година, когато се включва на ниво Бронз. 5 години по-късно, преминала през всички нива и почти всички роли в програмата е изключително щастлива, че се присъединява и към екипа.
  Именно Наградата е един от ключовите елементи, които допринасят за избора й на кариерен път. Днес Дария е студент в специалност “Неформално образование” на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Намира интеграцията на неформалното образование в училищни проекти, насочени към професионалното и личностното развитие на млади хора за един ценен дар, който иска да внедрява в училищната практика. Неин приоритет е да променя начина, по който хората усвояват знания и развиват умения чрез иновативни и вълнуващи инициативи в сферата на образованието.

  Дария вярва в силата на неформалното образование и неговата способност да променя света. Също така се стреми да създава сигурна и подкрепяща образователна среда, където всеки може да се развива и да постига своя потенциал.

  Прочетете още