Запознайте се с членовете на нашия малък, но мотивиран екип, с големи мечти и идеи – да развиваме безкрайния потенциал на младите хора в България, предоставяйки им възможност за личностно развитие, вдъхновение и добри ролеви модели, в лицето на техните Лидери. Ще се радваме да се свържете с нас, да споделите вашата обратна връзка, интересно хрумване или предложение, а ние от своя страна да ви бъдем полезни.

 • Лилия Харизанова
  Лилия Харизанова Национален директор на програмата в България
  Лилия Харизанова е изпълнителен директор на Наградата в България. Тя става част от екипа на Фондацията пред 2016 г., като заема позицията Регионален Координатор на Международната наградата на херцога на Единбург за гр. Варна и региона. През последните 10 години трупа широкоспектърен опит в НПО сектора. През 2014 г. става един от основните двигатели на Социалната чайна в гр. Варна, по-късно и управител на социалното предприятие. Работи по множество местни и международни проекти със социална насоченост, включване на деца и младежи от уязвими групи, превенция на рисково поведение сред млади момичета, настанени в институции. От 7 години Лилия е илюстратор и графичен дизайнер на свободна практика. Вълнува се от социално предприемачество, неформално образование, архитектура, чуждестранни култури и др. Обича да импровизира, рисува и пътешества.

  Прочетете още

 • Ива Кръстанова
  Ива Кръстанова Програмен мениджър
  Ива Кръстанова е Програмен мениджър в Международната награда на херцога на Единбург – България от 2015 година, което включва комуникация и подкрепа на Лицензираните оператори на Наградата, разработване и провеждане на обучения за прилагане на програмата и управление на проекти.
  Ива е завършила английска филология в Софийския университет и професионалният й опит включва работа с младежи, обучение на учители, координиране на проекти в сферата на неформалното образование. Интересува се от неформално образование за млади хора и интерактивни методи на образование, а личните й интереси са в сферата киното, йога и фотография.

  Прочетете още

 • Александър Кръстанов
  Александър Кръстанов Координатор Приключенски пътувания
  Александър Кръстанов координира направление “Приключенско пътуване” в Наградата от март 2016г. Ентусиаст по душа и консултант по образование. Александър има над 15 години опит в неправителствения сектор в различни роли – от доброволец до ръководител на проекти. Два мандата е младежки медиатор и развива добрите практики в сътрудничеството между младите хора и общинската администрация в Община Перник. Своите организационни умения развива в десетки събития – главен логистик в национални и локални младежки академии, десетки обучения, летни институти за обучение на млади учители по програма “Заедно в час”, има опит като административен директор в училище. Обича некомерсиалния туризъм, запален планинар и водач на групи вече над 5 години – част от създаването на проекта Happy Escape. Александър е сертифициран фасилитатор и обучител, с множество преминати курсове и реализирани обучения.

  Прочетете още

 • Евгения Ковачева
  Евгения Ковачева Специалист - Връзки с обществеността
  Евгения Ковачева е експерт по “Връзки с обществеността” в Международната награда на херцога на Единбург. Тя отговаря за изграждането на позитивен имидж на организацията пред обществото, като се грижи за популяризирането на програмата за личностно развитие на млади хора в България. Има опит в развиването на комуникационни и рекламни стратегии, също и в организацията на корпоративни и специални събития.
  По образование е дипломиран специалист по “Връзки с обществеността”, като в момента активно изучава “Реклама и бранд мениджмънт”. По душа е авантюрист, любознателна и динамична личност. В свободното си време обича да кара колело, да се разхожда сред природата и да прекарва часове наред в изработването на различни ръчно правени бижута.

  Прочетете още

 • Кристина Атанасова
  Кристина Атанасова Мениджър Корпоративни партньорства
  Кристина Атанасова отговаря за корпоративните партньорства в Международната награда на херцога на Единбург – България. Фокус на дейността ѝ е да развива връзката на Наградата с бизнес организации, които биха искали да приложат програмата в своята стажантска програма, както и да осигурят на своите служители платформа, в която да изграждат и демонстрират менторските си качества. След 10 години в корпоративни компании Кристина решава да приложи натрупания опит, работейки за скъсяване на разстоянието между бизнеса и образованието.
  С Наградата я среща интересът ѝ към британското кралско семейство и благотворителните организации под негов патронаж. Да бъде от полза за една от тях описва като истинска мечта! Вълнува се от етикет и протокол, йога и калиграфия. Обича да чете и винаги може да гледа още един епизод на „Приятели“.

  Прочетете още

 • Радослава Георгиева
  Радослава Георгиева Програмен мениджър
  Радослава е Програмен мениджър в Международната награда на херцога на Единбург – България от ноември 2022 година. Основните анагажименти на тази роля  включват комуникация и подкрепа на Лицензираните оператори на Наградата, разработване и провеждане на обучения за прилагане на програмата, подкрепа и развитие на алумни мрежата на Наградата.
  Радослава има завършени няколко специалности – мениджмънт, управление на проекти, педагогика, хореография. Професионалният й опит също е пъстър и включва работа в училище, работа с младежи, обучение на учители, координиране на екип от ментори, работа с училищни екипи. Интересува се от образование във всякакви разновидности, а личните ѝ интереси са в сферата на фолклора, пътуванията и книгите.

  Прочетете още