Наградата оказва въздействие върху развитието на младите хора, изграждайки важни житейски умения, укрепвайки тяхната самоувереност и положителна нагласа към живота.

Вярваме, че по пътя на програмата възрастните в ролята на ментори и лидери ръка за ръка с младите, подобряват значително и своите меки умения.

С това убеждение разработихме модели за сътрудничество с бизнес организации, при които едновременно инвестирате в развитието на младите хора и на своите служители. Избирайки някоя от възможностите по-долу, Вие ще получите в допълнение пакет от услуги, които повишават нивата на мотивация и отговорност на персонала Ви и ще се позиционирате като социално отговорна компания.

learn

Методология

Приложете методологията на Наградата във Вашата компания, за да развивате своите служители и непосредствената си общност. Можете да надградите Вашия социален пакет за служители като предоставите включване в глобално признатата ни програма за неформално образование на децата на Ваши служители.

bussiness

Обучение

Вашите колеги ще преминат специално обучение за менторски умения, а в последствие ще могат да прилагат наученото като настваници на млади хора – участници в Наградата.

happy

Стажантска програма

Можете да използвате методологията на Наградата като самостоятелна стажантска програма или допълнение към своята съществуваща.

city

Училища

Можете да станете патрон на училище по Ваш избор и неговите участници в Наградата. Вашата подкрепа ще позволи на ученици да се включат в програмата на Наградата, а на учителите да добият допълнителен инструмент за връзка с младите.

Тиймбилдинг с кауза

Можете да повишите удовлетвореността на персонала като преживеете същото като участниците в едно Приключенско пътуване.

official-guests

Бъдете официален гост на церемония по награждаване

Всяка година завършилите програмата участници получават своя международно признат сертификат и значка на специална церемония. Като наш корпоративен партньор ще имате възможността да се докоснете до вълнението и гордостта на младите хора и да празнувате с тях успеха им. В награждаването участва Президентът като патрон на инициативата в България, както и Н. Пр. Посланикът на Великобритания.

За партньорства

За повече информация относно възможностите за партньорство с нас, можете да се свържете с Кристина Атанасова – мениджър корпоративни партньорства или да ни пишете на адрес: home@intaward-bg.org

kristina-atanasova

Кристина Атанасова

1 /
 • Изключително горда съм от себе си, че показах постоянството и усилията, за да постигна целта си. Все пак не всеки ден ти се случва да те наградят, задето си се забавлявал три месеца. Наградата ми вдъхна кураж. Изпълни ме с изключителна жажда за нови предизвикателства. С желание да се запозная с още невероятни хора като тези от борда на Наградата и участниците. И може би най важното - вяра, че мога да постигна всичко, което пожелая!

  Димана Давчева
  Димана Давчева постигнала ниво Бронз, в момента е на ниво Сребро
 • Наградата е програма за личностно развитие, чрез която може да се постигнат много лични и академични успехи. Младежите имат нужда от активно ангажиране в сферата на неформалното образование и развитието на "меки умения", за които Наградата може да помогне много. Наградата остави траен отпечатък върху мен - накара ме да повярвам във възможностите си и да дам всичко от себе си, за да изпитам удоволствето от достигането на крайната цел.

  Ивелина Борисова
  Ивелина Борисова постигнала ниво Бронз, Сребро и Злато
 • "Бъдещето на младите хора е наше общо бъдеще. Защото те растат, образоват се, укрепват волята си, проявяват талантите си не само в училище. Учат не само в класната стая. Те приемат примера на околните и всеки от нас трябва да има волята, куража и отговорното отношение да им помага да достигнат своята цел, своят идеал.”

  Румен Радев
  Румен Радев президент на Република България
 • Наградата помага на младите хора да се подготвят за света като им осигурява инструменти за развитие на гъвкавост, адаптивност, лидерство и умения за решаване на проблеми. А светът, в който живеем днес, прави тези умения още по-важни.

  Н.Пр. Д-р Роб Диксън
  Н.Пр. Д-р Роб Диксън посланик на Великобритания
 • Днес повече от всякога младите хора имат нужда от програма, която да им дава структура, цел и посока за развитие. Днес повече от всякога Наградата дава свобода, изгражда дисциплина и желание и стремеж за развитие. Качества, които силно вярвам,че ще ви помагат както в професионален, така и в личен план.

  НП Лин Чарлз
  НП Лин Чарлз заместник-посланик на Великобритания
 • Пандемията, която обхвана света ни принуди да се затворим в домовете си, а ние трябваше да останем все така продуктивни и позитивни. Защото въпреки затрудненията в ежедневието си, животът трябва да продължи, а ние отново да се устремим към мечтите си. Наградата ни предоставя уникалната възможност да се забавляваме с нови дейности, докато опознаваме себе си и всичко, което ни заобикаля. А младите хора имат нужда да разберат на какво са способни, за да могат после да управляват един нов и по-добър свят.

   Димана Давчева
  Димана Давчева постигнала ниво Бронз
 • За мен това е блестяща програма. Тя предлага на младите хора от всички сфери на живота, от всички среди, реална възможност да растат и да се учат, да развиват устойчивост, инициативност, умения за работа в екип, чувство за социална отговорност, защото живеем в свят и среда, които са по-големи от нас, но ние играем своята роля в този контекст.

  Н.Пр. Д-р Роб Диксън
  Н.Пр. Д-р Роб Диксън посланик на Великобритания
 • Мисля, че наистина специалното в Наградата на херцога на Единбург е, че тя дава възможност на хората да поемат контрол над собственото си развитие, за да усвоят умения и да придобият увереност, че могат да допринесат и да направят промяна. Чувствам се горд и щастлив да подкрепя програмата на Наградата тук в България с всичко, което мога да направя, за да подкрепя нейното популяризиране в цялата страна, защото мисля, че това е фантастична инициатива.

  Н.Пр. Д-р Роб Диксън
  Н.Пр. Д-р Роб Диксън посланик на Великобритания
 • Мисля, че Наградата би била полезна за всеки, който си търси посоката, но има нужда от структура, за да я намери. Освен умението за целеполагане и изпълнение, Наградата ме запозна с доста вдъхновяващи хора и ме сближи с някои от най-добрите ми приятели. Благодарение на успехите си развих и чувството си за самоувереност.

  Станислава Димитрова
  Станислава Димитрова постигнала ниво Бронз, Сребро и Злато и Лидер в Наградата
 • Осъзнаването, че поетапното развитие е основополагащо за всички сфери в нашия живот, дойде именно след награждаването на ниво Бронз. Наученото по време на програмата е редно да се прилага и след края и, а когато стане ежедневие да бъдеш стриктен всичко става с изключителна лекота и бързина.

  Михаела Петкова
  Михаела Петкова постигнала ниво Злато

Корпоративни партньори и дарители – Gold

because
decatlon
walltopia
unicredit
unimasters
technologica
iwcs
british

Корпоративни партньори и дарители – Silver

deloite
alcomet
musalasoft

Корпоративни партньори и дарители – Bronze

isomatech
trace
magic-flame
rita
goratabg
ubb
herti
piknik

Защо да ни подкрепите?

Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” (накратко „Наградата”) е програма за неформално образование, която развива универсални умения за пълноценен живот, кариера и обществен принос. В рамките ѝ младежи между 14 и 24 г. си поставят цели, свързани с личните им интереси в различни направления и са подкрепени от вдъхновяващи ментори. От 2014 г. си сътрудничим с над 60 училища, общини и неправителствени организации в България. През тези години Наградата достигна до хиляди млади хора, а завършилите вече са стотици.

Резултати от проучвания

Имаме множество отзиви от участници и носители на Наградата, които споделят как програмата им помага да повишат увереността си, да станат по-устойчиви и адаптивни, а в някои случаи да променят живота си. Респондентите споделят как програмата ги е научила на отговорност, гъвкавост, ангажираност и е променила нагласите им в много области.

0 %
от младежите участвали в Наградата планират да продължат да бъдат редовно физически активни
0 %
от участниците са изпробвали нещо ново, благодарение на Наградата
0 %
смятат да продължат да бъдат активни в доброволчески инициативи
0 %
от младежите споделят, че Наградата им е дала възможността да предизвикат себе си
0 %
от младите хора са се почувствали вдъхновени
0 %
чувстват принадлежност към общността си след участието си в Наградата

Как да ни подкрепите?

Ако изберете да ни подкрепите с дарение, Вие ще инвестирате в потенциала на младежите в България, помагайки им да развият умения за цял живот. Вашето дарение ще послужи за осъществяване на една или повече от следните цели:

 • Обучения за доброволци, които да работят пряко с младежите
 • Организиране на приключенски пътувания сред природата
 • Провеждане на официални събития по награждаване на завършилите младежи
 • Национални и международни срещи за обмяна на опит на участници в Наградата