Блог

Истории за Наградата

Нова година, нови приключения и обучения на Наградата

Ето че и новата година дойде, а с нея – и нови приключения в Наградата. Още с посрещането на 2015-та година започнахме да реализираме плановете за развитие на Програмата, които си заложихме като „Новогодишни обещания“. Отсега ви издаваме, че годината ще е наситена с много емоции, а календарът с дейности, скоро ще бъде готов. Така че очаквайте планираното, примесено с неочакваното!

В края на месец януари се случи първото за тази година и поредно Обучение за обучители на Лидери в Наградата. То се проведе в обучителната база на БЧК в Долен Лозен, която още с настаняването на Наградата, бързо се превърна в цветна и уютна среда за учене, споделяне и преживяване.

И този път не беше никак скучно. 13 участници от страната, шестима от които вече и Лидери в Наградата, научиха как да обучават Лидери, които да подпомагат младите хора в Програмата. Те се запознаха с различни методи и инструменти, чрез които от А до Я да обяснят какво е Наградата, как работи и да предадат заряда и въздействието, което носи.

Изключително интересни бяха и предварително подготвените сесии, които всеки обучител представи в рамките на двудневната програма. В хода на обучението, участниците създадоха и малки комикси, които помогнаха да доразвием творческата среда и да използваме още един ефективен метод за визуализиране на информация за Наградата.

В неделя сутрин снегът не ни изненада и участниците се подготвиха за старта на новия динамичен ден с … бой със снежни топки. Защото силно вярваме, че ученето е забавление и удоволствие, а приключенията в Наградата са навсякъде!

Обучителите, преминали курса, вече могат да провеждат обучения за Лидери на лицензираните Оператори на Наградата в цялата страна! Пожелаваме им успех и очакваме техните вдъхновяващи истории, за да ги разкажем и на вас.

 

Снимки от това и други обучения може да намерите на Facebook страницата на Наградата:
https://www.facebook.com/TheDukeofEdinburghsAwardBulgaria