Блог

Истории за Наградата

 „Национални дни на кариерата“ 2015 дава възможност на хиляди студенти да стартират кариерата си

national-career-days-2015На 10 и 11 март 2015 г. се състоя Софийското издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Форумът бе открит от Йорданка Фандъкова – Кмет на Столична община, проф. д.п.н. Тодор Танев, Министър на образованието и науката, Гълъб Донев – Зам. министър на труда и социалната политика, Ангел Ангелов – Зам. директор на дирекция  “Услуги по заетостта” към Агенция по заетостта, Управителят на JobTiger ООД – Светлозар Петров и Нели Ангелова, Бизнес мениджър „Кулинарни продукти и корпоративни връзки“ в Нестле България.

„Национални дни на кариерата“ дава възможност на хиляди студенти в България  да намерят най-подходящата и желана работа от тях. Софийското издание събра 124 български и международни компании от различни бизнес сектори под един покрив. Всички те представиха своите стажантски и работни позиции пред младежите.

Тази година над 7500 студенти посетиха изложението. Голяма част от тях се включиха и в традиционните практически работилници. В рамките на двата дни, представители на 18 компании дадоха ценни съвети на младежите и им разказаха повече за своята дейност.

Освен работилниците с компаниите-изложители, организаторите от JobTiger дадоха възможност на посетителите да вземат участие и в множество дискусии, свързани изцяло с кариерното им развитие. Уъркшопите помогнаха на младежите да научат как най-добре да структурират своето CV, как да комуникират по-успешно с HR специалисти, как да се държат по време на интервю и как да използват LinkedIn за намиране на нова работа.

national-career-days-2015

За посетителите на „Национални дни на кариерата“2015 бе организирана и специална игра с награди от JobTiger.  Студентите имаха възможност да си направят фотосесия с Тигър. За най-атрактивните снимки бяха осигурени награди.

Следваща спирка на най-големия кариерен форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е Варна. Събитието ще се състои на 16 март от 10:00 ч. до 18:00 ч. в галерия „Графит“. В морската столица ще се включат 34 компании, като някои от тях ще имат и практически работилници. Входът за посетителите е свободен!

Организатор на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е HR компанията JobTiger. Генерален спонсор на събитието за 12-та поредна година е най-голямата компания за храни и напитки в България – Нестле България.