Блог

Истории за Наградата

Донорски доклад на Международната Фондация на Наградата

“Международната награда на херцога на Единбург” публикува своя донорски доклад, история за растежа на Наградата по света и една лична история за развитието на много млади хора, които са в състояние да участват в програмата, благодарение на подкрепата на всички Приятели на Наградата.

Хариет-донорски-доклад

В доклада се подчертава как младите хора, като Хариет (на снимката), която е от Уганда и е носител на
Сребърно Ниво на Наградата, са в състояние да променят живота си благодарение на достъпа до неформалното образование. Като единствена дъщеря в петчленно семейство, Хариет е трябвало да носи дърва и приготвя храна, което е попречило да посещава училище, както другите момичета на нейната възраст. Няколко години по-късно, животът на Хариет е много различен от преди. Тя посещава добро училище, изкарва пари от печене и продажба на торти, оратор е, и се стреми да бъде психиатър. Това е коренна промяна за един “срамежлив и сдържан човек”, както самата тя се нарича.

“Благодарение на Вас, ние сме в състояние да подкрепяме страни като Уганда, в това да достигаме до повече млади хора със затруднен достъп до възможности. В Уганда, Наградата достигна само до 2 000 млади хора през 2010 година, а сега е на път да постигне амбициозната, но и постижима цел – Наградата да достигне до 100 000 млади хора през 2016 година.”

Може да прочете повече в доклада за стратегията за растеж и каква роля играе подкрепянето на Наградата за достигането до дългосрочната цел – да предоставим възможност на всеки човек на възраст 14-24 години да вземе участие в Международната награда на херцога на Единбург.

http://www.intaward.org/sites/default/files/DOE_Donor%20Report_spreads%20LORES_0.pdf

С благодарност

Джон Мей,

Генерален секретар на Международната награда на херцога на Единбург