Блог

Истории за Наградата

Нашите партньори от JCI – България търсят десетте най-изявени млади личности за 2016г.

Нашите партньори от Junior Chamber International – България търсят десетте най-изявени млади личности на България за 2016 г. Номинациите се събират за втора поредна година у нас в рамките на световноизвестния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели всяка година да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат до 25 март 2016 г. чрез попълване на електронния формуляр на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство, и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината.

Кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония през месец май.

Десетимата победители ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP. През 2015 г. сред десетте най-изявени млади личности на света се нареди и една от носителките на приза от България София Калинова.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и т.н. може да намерите на официални сайт на програмата:  http://toyp.jci.bg.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

______

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат над вече създаденото.

JCI е създадена през 1915 г. в щата Мисури, САЩ, и към момента има представителства в над 124 държави. В България JCI съществува от 2011 година с локални секции в София, Пловдив и Варна. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията.