Блог

Истории за Наградата

Президентът на Р. България посети участници в Наградата във Великобритания

Президентът, Росен Плевнелиев, днес посети младежи, участващи в Международната Награда на Херцога на Единбург. Ученици от The Grey Coat Hospital School в Уестминстър, Лондон посрещнаха специалния гост, който е и патрон на Международната награда на херцога на Единбург-България. Децата споделиха за преживяванията си като участници в Наградата във Великобритания. В замяна учениците научиха повече за младите хора в България и ролята на президента като патрон на Наградата тук.

Връзка между младите на Международно ниво, Президентът също така награди няколко учстници в програмата с Бронзово отличие, срещна се с учители и доброволци и лидери, включени в предоставянето на програмата в училището.

Генералният секретар на Международната награда на херцога на Единбург, Джон Мей, също присъства на събитието. За него бе чест да посрещне президента във Великобритания и да се срещне с млади участници в Наградата в Лондон:
“Международната Фондация работи, за да пренесе Наградата по целия свят, да увеличи разнообразието от участници и да достигне точно до тези, които ще спечелят най-много от участието си. Като свързваме и овластяваме младежите, ние искаме да достигнем до повече млади хора и да им предоставим възможност да участват в Наградата. Нашата изпитана рамка, направена по методите на неформалното обучение, преобръща животите на младежите и техните общности по целия свят. Патронажът на президента на България ни помага да постигнем амбицията си да достигнем до възможно най-много млади хора по света.”

Неформално Образование
Наградата е програма за личностно развитие, която използва методите на неформалното образование. Участието в Наградата позволява на младежите да придобият практически и социални умения, които са високо ценени в личностното и професинално развитие.

Дани Чалклей (Danny Chalkley), Министър на децата и младите хора в Англия (Cabinet Minister for Children and Young People) каза, че: “Освен полза за младите хора, чрез програмата те допринасят за развитието на техните общности.”

Повече за посещението на сайта на Международната награда