Блог

Истории за Наградата

17 нови Лидери от 5 училища вече са част от семейството на Наградата

Изминалите почивни дни отново бяха вълнуващи за нас. Обученията не спират, вдъхновението – също!

Поредният обучителен курс за Лидери на Наградата се състоя на 22-ри и 23-ти ноември на едно много специално за нас място – резиденцията на посланика на Великобритания в София.

В обучението взеха участие 17 учители от 5 лицензирани училища – СОУ “Д-р Петър Берон”, гр. Костинброд, 140 СОУ “Иван Богоров”, 54 СОУ “Св. Иван Рилски”, Първа частна математическа гимназия, 35 СОУ “Добри Войников”.

След интензивния курс, който преминаха, учителите вече ще могат да подпомагат развитието на своите ученици чрез Наградата. За целта новите Лидери се запознаха със спецификите на Програмата, международните стандарти, които са отправна точка при работата с млади хора и научиха как по ефективен и устойчив начин да достигнат младежи и да ги насърчат да се развиват като предизвикат себе си чрез Наградата.

В края на обучителния курс, след кратка разходка в 100-годишната къща, дом на Британския Посланик в последните 3 години, лично той връчи сертификатите на завършилите курса. Н. Пр. посланик Джонатън Алън, член на Почетния тръст и Приятел на Наградата, пожела успех на преподавателите, отдадени да помагат на учениците си по пътя на тяхното личностно израстване.

лидери

Емоциите, преживяванията и полезните инструменти за работа с младежи, вдъхновиха Лидерите и те са готови да стартират работата си с участници в Наградата.

Пожелаваме им успех и много приключения с Наградата!