Блог

Истории за Наградата

Девин посреща Наградата в родопски дух и с мотивация за развитие на младите хора в града

От началото на декември и младежите от община Девин ще могат да се включат в Наградата.

Там Програмата е подкрепена от Община Девин, читалище “Родопска просвета”, Обединен детски комплекс и СОУ “Христо Ботев”. В града вече има 13 обучени и лицензирани Лидери на Наградата – преподаватели и представители на общината. Те преживяха първото си приключение на обучителния курс, който нашият екип проведе в Девин. Участниците в него бяха запознати с принципите, Нивата, Направленията на Програмата, както и с процеса на ефективно целеполагане от страна на участниците в Наградата. Те вече са изцяло готови да подкрепят младите хора да развиват и усъвършенстват своите лични качества и умения с помощта на международната програма.

prikliuchenie-Devin-lideriИзцяло в духа на Наградата обучението беше изключително зареждащо! Участниците преминаха през собствено „мини приключенско пътуване“ с карта и компас в родния си град. Накрая споделиха с нас, че това преживяване ги е върнало в ученическите им години. Водещите на обучението, пък научиха нови енергизиращи игри и то на руски език!

Обучението завърши по родопски с каба гайда и хоро, както и със запомнящо се стихотворение за добрите хора, каквито всички можем да бъдем!

За нас е удоволствие да приветстваме 13 нови Лидери в екипа си и им пожелаваме да вдъхновяват младите хора и да ги водят чрез своя пример!