Блог

Истории за Наградата

За Наградата и постоянството … или как един непостоянен младеж се учи на това

С нас споделя Христина Попова, участник в Наградата

Хриси-ПоповаКазвам се Христина и през последните 5 години съм се занимавала със средно 150 инициативи. На пръв поглед – много деен младеж, на втори – неориентирано хлапе. Дълго време се успокоявах с мисълта, че търся себе си и е добре да пробвам различни неща, за да разбера кое ми допада, но все не се появяваше нещо, което да ми донесе пълно щастие за повече от 3 месеца. Всичко беше наред, докато някой не ми разказа онази история за човека, планетата и ядрото в
центъра й.

Представете си една планета с ядро в центъра. Човекът на повърхността иска да достигне целта си – ядрото. Той започва да копае дупка. В моите представи има два възможни изхода. Кръстила съм ги Хриси 1 и Хриси 2.

Хриси 1 започва да копае дупка, но когато й омръзне атмосферата или почвата, защото е еднообразна, сменя мястото и започва нова дупка. И така след 5 години на усърдно копаене има 150 дупки… далеч е от центъра.

Хриси 2 пък захваща една дупка и копае само нея. Естествено, понякога хич не й се копае само там, но продължава. Хриси 2 стига до ядрото.

Искам да съм Хриси 2!

Какво общо има това с Наградата? Наградата е моят път към развитие като Хриси 2. За мен методологията на Програмата възпитава постоянство. Следваш я от Бронзово до Златно ниво и придобиваш умението да си постоянен. Това ще бъде моята Наградата накрая!

Вече дори усещам резултатите от постоянството си и то по различен начин  в различните Направления!

В Направлението Доброволчество помагам на Фондацията на Наградата в България. Постоянната ми работа тук изгради доверие към мен в голяма част от екипа и благодарение на това имам честта да споделя емоциите си в тази статия на сайта на Наградата.

В Умения, където се уча за бизнеса и придобивам умения за представяне на идеи, за последните 2 месеца разбрах много повече за бизнеса, отколкото за предишната година. Тук е и моментът да се извиня на Ментора си, че не съм писала скоро!

Хип-хоп танци избрах за моята Физическа активност. Там е толкова лесно да видиш и усетиш резултатите от постоянството, когато чуеш ритъма на музиката.

Благодаря на създателите на Наградата, че се измислили Програмата. Благодаря и на Фондацията в България, защото ми дава възможността да постигна своята Награда. Благодаря на моя Лидер и на моите Ментори – уча толкова много от вас.

Моят съвет към всички млади хора е – започнете своята Награда сега!