Блог

Истории за Наградата

Ученик от Козлодуй се бори за Международна награда

Ивайло Иванов е от Козлодуй, на 18 години и учи в СОУ „Христо Ботев“ в 12-ти клас. Участва в състезание за “Mеждународна награда на херцога на Единбург” – програма в над 140 страни. Тази програма служи за личностно развитие на младежи и се състои от три компонента – умения, доброволчество и физическа активност. Идеята да помагаш и да бъдеш солидарен не е отживелица, а отличителен белег на всяко развито общество. Доброволчеството е стара и нова добродетел. Ивайло е избрал доброволчеството, като една отколешна ценност за добродетел. Работи в рекламна къща в атомния град. Ивайло Иванов e много комуникативна личност и се развива в положителна насока като непрекъснато придобива нови умения. Любознателният дванадесетокласник Ивайло сърдечно благодари на хората, които го подкрепят по един или друг начин в живота и му дават възможност за развитие.

“Международната награда на херцога на Единбург” е вълнуваща програма за личностно развитие, предназначена за млади хора от целия свят, която ги обогатява с житейски умения и им дава възможност да променят себе си, своята общност и света. До днес над 8 милиона младежи от над 140 страни са предприели редица разнообразни, предизвикателни и доброволни дейности, следвайки личните си цели в своята Програма на Наградата. А ти готов ли си да го направиш?!
Уникалността на “Международната награда на херцога на Единбург” се дължи на принципите, които са заложени още от нейното основаване. Именно: достъпност, постоянство, доброволност, забавление, без съревнование, вдъхновяващ, развиващ. Може да се говори много за всеки от тях по-отделно, но най-добре е да бъдат изживяни. Основната цел на Наградата е личностното развитие и тук от значение са само твоите желания и цели. Може да избереш да развиеш в рамките на програмата всяко едно умение, физическа активност и доброволческа активност, която искаш и е наистина важна за теб.

Източник: Конкурент News