Блог

Истории за Наградата

“Когато си поставя цел, която е значима и постижима, мога да я изпълня бързо, забавлявайки се”, споделя Дана Златева, носител на Бронзово ниво в Наградата

Казвам се Дана Златева и съм на 14 години. Живея в град Горна Оряховица и уча в Природо-математическа гимназия “Васил Друмев”, Велико Търново. През свободното си време излизам навън с приятели, понякога си правя и походи с велосипед до хижа Божур.

1. Кой е най-интересният човек, с който се запозна покрай Наградата?

Покрай Наградата имах контакт с много нови хора. Но смятам, един интересен човек е господин Генчев, господинът ми по бадминтон.

2. Три неща, които научи за себе си?

Покрай Наградата научих много неща за себе си, както и се развих в различни области. Научих, че когато си поставя цел, която е наистина значима и искам да я постигна, мога да я изпълня наистина бързо, забавлявайки се. Определено станах много по-отговорен човек, научих и, че работата в екип не трябва да бъде подценявана.

3. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

Най-интересното нещо беше разчитането на картите и минаването на маршрута по време на приключенското пътуване. Беше наистина забавно, както и беше нещо ново за мен.

4. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

В направление „Умения“ се научих да пиша на десетопръстовата система. В направление „Физическа активност“ се научих да играя бадминтон, както и да съм по-издръжлива физически. В „Доброволчество“ научих, че да отделиш от собственото си време, за да сториш нещо добро, е наистина голям жест.

5. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Моментът, който ще запомня е вечерта на приключенското пътуване, когато всички бяхме седнали около огъня. Бяхме всички заедно, празнувахме Хелоуин и си разказвахме страшни истории, ядохме маршмелоу, както и се замервахме с него.