Блог

Истории за Наградата

“Човек не трябва да се спира пред нищо, независимо от обстоятелствата”, споделя Илиян Михайлов, носител на Бронзово ниво в Наградата

Казвам се Илиян, на 16 години съм. Уча в СОУ „Георги Измирлиев“, гр. Горна Оряховица, профил биология и химия. През свободното си време обичам да чета книги – от романтика до научна фантастика, както и да изпълнявам проекти, свързани с графичен дизайн, каквато е и основната ми цел в Наградата. Обичам източната култура като цяло, и вече два месеца изучавам китайски език.

1. Кой е най-интересният човек, с който се запозна покрай Наградата?

„Запознах се“ е силно казано, тъй като познавах всички от нашата група. Разбира се, по време на дейностите, свързани с Наградата, а и на самото приключенско пътуване, се опознахме още повече. Човекът, с който може би най – се забавлявах беше Ваня, тъй като имаме сходни интереси, и най – вече – сходно чувство за хумор.

2. Три неща, които научи за себе си?

Едно от нещата, които научих за себе си беше, че съм целенасочен. Освен това, открих оптимистичния човек в мен. Креативността ми беше също едно от нещата, които открих за себе си.

3. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

Трудно ми е да избера едно най – интересно нещо, които ми се случи, тъй като те са много, но може би бих избрал организирането на рождения ден. Има нещо в помагането на други хора, което ме кара да се чувствам изпълнен с енергия. Усмивките, радостта и смехът на детето – всичко беше просто прекрасно.

4. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

От „Физическата активност“ определено се научих на целенасоченост. Направлението „Доброволчество“ ми показа, че човек винаги може да направи добро, дори то да не е голямо. При изработката на графичните проекти за направлението „Умения“, често идеите ми се изчерпваха, но въпреки това продължих с изработването. Човек не трябва да се спира пред нищо, независимо от обстоятелствата. И, разбира се, чрез приключенското пътешествие научих, че в каквато и ситуация да се намираш, приятелите са винаги там, за да ти помогнат.

5. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Лагерният огън, по време на приключенското пътуване. Страшните истории, смехът, всичко това ще остане в спомените ми за много дълго време.