Блог

Истории за Наградата

“В Наградата се научих да бъда по-уверена, по-съсредоточена и по-целеустремена”, споделя Ваня Дочева, носител на Бронзово ниво в Наградата

Казвам се Ваня и съм на 14г. от град Горна Оряховица. Участвам в Наградата за първи път. Моята главна цел беше “Доброволчеството”.

  1. Кой е най-интересният човек, с който се запозна покрай Наградата?

Единственият човек, с който се запознах беше Илиян, тъй като другите от групата ги познавах. Илиян е малко-по-голям от нас и е бивш възпитаник на нашето училище. По времето на извършване на дейностите се опознах повече с Илиян и се оказа че с него имаме много сходни интереси. По време на всички дейности, всички ние се опознавахме още повече и затова ми беше много забавно. По принцип аз познавах всички, но чрез Наградата ги опознах още повече.

  1. Три неща, които научи за себе си?

В Наградата се научих да бъда по-уверена, по-съсредоточена и по-целеустремена. Научих, че мога да преборя мързела и да бъда по-концентрирана върху задачите ми.

  1. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

Общо взето една от най-интересните ми случки, беше когато боядисвахме детската градина. Беше много забавно имаше и музика малко се оцапахме, но свършихме добра работа. Приключенското пътуване беше пък най-дългоочакваният момент.

  1. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

В направление „Умения“ се научих да играя народни танци, във „Физическа активност“ да играя бадминтон, в „Доброволчество“ да помагам на хората в нужда, а при „Приключенското пътуване“ се научих да работя в екип.

  1. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Момента, който ще помня е приключенското пътуване. В него се научих да работя в екип, научих се да опъвам палатки. Няма да забравя и когато всички се събрахме около огъня и си разказвахме всякакви истории, и ядохме каквото си приготвим.