Блог

Истории за Наградата

“Наградата подпомага младежите във важните етапи на живота им”, споделя Светлозар Петров, приятел на Наградата

1. Разкажете (в няколко изречения) за себе си и за компанията, в която работите?

Казвам се Светлозар Петров. На 46 години съм и не съм завършил Наградата. Когато бях малък, в България нямаше такива неща, за съжаление. Както и кариерно ориентиране и консултиране, дни на кариерата, и много други неща, които сега са достъпни, благодарение на работата и подкрепата на JobTiger – компанията, в която работя. Иначе Тигърът е компания за комплексни HR услуги и сайт за работа – първият професионален сайт за работа в България.

2. Защо подкрепяте Наградата?

Добрите идеи трябва да се подкрепят. А Наградата е изключително добра идея. От друга страна, JobTiger има хубава традиция, точно в развитието и подкрепата на програми, насочени към младите хора и образованието. Това е в основата на социалните ни програми през всички 15 години на съществуване на компанията.

3. Защо смятате, че Наградата е полезна за младите хора?

Смятам, че Наградата е изключително полезна поне по три причини.

Първо, тя изгражда качества като упоритост, целенасоченост, дисциплина и отговорност. Формирането им на ранен етап е изключително полезно за младите хора.

Второ, Наградата отличава завършилите я и им помага във важните етапи на живота им – записване в университет, започване на работа и т.н.

И не на последно място – в Наградата младежите се съревновават единствено със себе си. Сътрудничеството и помощта от и към приятелите е полезна и се насърчава. Смятам, че това е особено полезно в света, в който живеем.

4. Коя за вас е най-голямата награда (в личен и в професионален план)?

Много се радвам на добре свършената работа. Обичам да правя хората щастливи. В основата си това е и философията на JobTiger.

В личен план, най-голямата награда е любовта на близките и на колегите ми.

5. Пожелайте нещо на Наградата?

Много випускници на Наградата, щастливи от положения труд и успеха си. И дано за тях Наградата е поне толкова важна, колкото за хората, които я създадоха, развиват я и я подкрепят в България.