Блог

Истории за Наградата

Новите приятели на Наградата

В края на месец Февруари Наградата получи много приятна и неочаквана добра вест. Щастливи сме да споделим, че Международен Женски Клуб – София реши да подкрепи Фондация Международна награда на херцога на Единбург – България в проект, който ще направи Наградата достъпна за още млади хора в България.

Нашите приятели от Международния женски клуб – София са неправителствена организация, поставили си за цели посрещането и подпомагането на новодошлите в България; задълбочаването на познанията им за България; насърчаване на добрата воля и приятелството сред членовете на клуба и предоставянето на финансова и материална подкрепа на местната общност, чрез благотворителни проекти.

Hunt

Няма как да не споделим, че за това партньорство „вина“ има и участник, постигнал Бронзово ниво на Наградата, който по стечение на обстоятелства изпраща до Клуба едно кратичко писмо, без дори и ние да знаем за това. В него той описва какво е Наградата и как тя променя и вдъхновява младите хора по цял свят. Случайности няма, а ние сме повече от щастливи!

С предоставеното ни дарение Международна награда на херцога на Единбург – България ще лицензира едно училище. Това ще даде възможността на най-малко седем учители или училищни служители да преминат през обучителен курс за лидери в Наградата. Обучените лидери в Наградата работят с най-малко 20 млади хора, като участници в Наградата. Така те ще предизвикат себе си, спортувайки, развивайки умения, доброволствайки и преживявайки в екип незабравимо приключенско пътуване. Вярваме, че Наградата ще развие нови знания в младежите, които ще бъдат основополагщи за бъдещето им.

Вярваме, че с това дарение ще се изгради връзка между лицензираната организация (училище) и Международния Женски Клуб – София, защото младите хора се нуждаят от много повече от финансова помощ. Те имат нужда и от лична подкрепа, напътствия и менторство. Чрез съвместната работа с опитни и успешни хора програмата на Наградата дава на младежите отлични възможности да развиват своите лични умения. По този начин се изгражда чувството за подкрепа и доброволческа дейност още в ранни години.

creative

Обичаме да срещаме подкрепа и нови приятелства, особено когато припознаваме целите и мечтите си заедно с тях! Международния Женски Клуб – София е вече част от семейството на Наградата, а ние им благодарим за помощта и доверието в нас!

 

Екипът на Наградата