Блог

Истории за Наградата

“Разбрах, че доброволчеството е благородна кауза и е много приятно да видиш искрицата надежда в очите на отчаян човек”, сподели Станислава, носител на Бронзово ниво

Казвам се Станислава Георгиева. Уча в ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” в гр. Горна Оряховица. От няколко години се занимавам с програмиране и танци.

Стремя се да се развия достатъчно в програмирането, за да създавам продукти, които да помагат, да улесняват потребителите.

1. Кой е най-интересният човек, с който се запозна покрай Наградата?

Стефан е един от менторите, с когото работихме в областта на програмирането. Стефан се отличава от останалите ментори с позитивността, ентусиазма и всеотдайната си работа.

2. Три неща, които научи за себе си?

Научих, че трябва да съм целеустремена, ако искам да постигна целта си. Получих мотивация за развитие. Станах по отговорна.

3. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

Най-интересното изживяване беше приключенското пътуване, това е едно от предизвикателствата, по време на което научих много нови неща.

4. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

Разбрах, че доброволчеството е благородна кауза и е много приятно да видиш искрицата надежда в очите на отчаян човек. От останалите дейности разбрах, че човек трябва да си е поставил цел и че с работата си всеки ден, той все повече се приближава към нея.

5. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Благодарение на участието ми в Наградата придобих нови знания, умения и компетенции в областта на програмирането, които в последствие ми помогнаха при участието ми в Hackathon, организиран от Факултета по математика и информатика на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, на което отборът, в който участвах, беше награден със Специалната награда.