Блог

Истории за Наградата

Приключението е като солта за яденето

Едно от основните направления в Наградата и финал на всяко ниво в нея е Приключенското пътуване. Чрез него младежите реализират експедиция сред Природата, откриват нови умения и знания, опознават нови места и най-вече…приключенстват.

gudevica

А приключението е особено състояние на духа и тялото, когато си целеустремен към цел, която не си сигурен напълно, че можеш да постигнеш, има риск, но умерен и се чувстваш жив и много надъхан да продължиш пътя си до края. Казват, че човека е човек, когато е на път и обикновено приключението е съпътствано с пътешествие, нови усещания и неусетно разбираш, че обогатяваш и развиваш себе си.

gudevica2

И точно затова Приключенското пътуване е задължителен елемент от Наградата – за да можеш, когато вече натрупаш опит с Умения, Доброволчество и Физическа активност, да усетиш как тези умения вече са ти полезни при планирането, заедно с твоя екип, на Приключенското пътуване в Наградата. А удовлетворението е в много посоки – да постигнеш целта си, да се предизвикаш, да работиш в екип и да усетиш как си свързан с хората около теб,  да се заредиш от природата и още…

gudevica0