Блог

Истории за Наградата

“Научих, че когато си поставя нещо за цел, вече няма връщане назад, тъй като съм инат и не се отказвам лесно”, споделя Ралица, носител на Бронзово ниво в Наградата

Ралица Алексиева е участничка в Наградата, вече завършила ниво Бронз. Тя обича да рисува, да спи и да пие чай.

1. Кой е най-интересният човек, с който се запозна покрай Наградата?

Всички хора, с които се запознах покрай Наградата, ми бяха интересни по един или друг начин . Но мисля, че едно от най-ценните ми запознанства е с учителката ми по манга Анна.

2. Три неща, които научи за себе си?

Научих, че когато си поставя нещо за цел, вече няма връщане назад, защото съм отвратителен инат и докато не го изпълня няма да спра. За пореден път се убедих, че мразя спорта. Имам нужда от стриктна организация, за да постигна целите си.

3. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

Не мисля, че това беше най-интересното, но със сигурност беше най-неочакваното. Наложи ми се да преподавам български език на едни дечурлига. Имайки в предвид, че аз съм един от най-неграмотните хора, които познавам и също отдавна си бях обещала да не съм учител на когото и да е и независимо от обстоятелствата.

4. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

Научих основните изисквания за правене на манга. Научих първите 6 кати в Иайдо. Научих се да проявявам търпение към малки деца.

5. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Когато реших да продължа мангата си, след като вече си бях завършила целта.