Блог

Истории за Наградата

“Разбрах, че когато вложа енергия, време и постоянство в някаква насока, след време това ще ми се отплати с успех”, сподели Емил, носител на Бронзово ниво в Наградата

Аз съм Емил, на 16 години, занимавам се с личностно развитие от 2 години. Моята цел в живота е да се развивам и да помагам на хората около мен да правят същото. Да се уча от моите близки и приятели и те от мен!

1. Кой е най-интересният човек, с който се запозна покрай Наградата?

Най-интересният човек, с който се запознах е лидерката ми Мими. Изключително осъзната и балансирана, със своята подкрепа тя ми показа как с отговорност, постоянство и себенаблюдение аз мога да постигна своите цели, независимо колко време ще ми отнеме. След всяка среща с нея аз се чувствам спокоен, центриран и изпълнен с енергия!

2. Три неща, които научи за себе си?

Разбрах, че когато вложа енергия, време и постоянство в някаква насока, след време това ще ми се отплати с успех. Станал съм по-отговорен и се чувствам много по-зрял! Когато поема ангажимент го изпълнявам.

3. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

На приключенското пътуване спахме в подножието на връх Ком на палатки. В 3 часа през нощта чухме Оги да вика.

“Кой е там”, каза той и приготви спрея за мечки в едната и ножа в другата ръка. Излезе навън, а ние с Рали го чакахме напрегнато в палатката 3 минути (на мен ми се сториха като 20). До края на вечерта не успяхме да заспим, защото всеки звук, който чувахме за нас беше мечка, обикаляща палатката.

Не съм вярващ, но тогава се молих на Бог и му обещах, че ако ни спаси, ще отида в манастир и ще стана свещеник. (хаха)

На сутринта се радвахме, че сме оцелели. Разбрахме, че звуците, които чувахме цяла вечер са били от не добре закрепеното платнище на палатката.

Значи договорът е невалиден.

4. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

Вече мога да хвана всяка рецепта и да сготвя без проблем всяка манджа, която ми падне. Научих, че за да стане нещо вкусно трябва да му отделя време и да внимавам за детайлите.

Мога да импровизирам на фънк музика и да “попвам” с всяка част на тялото си!

Вече свободно говоря с възрастни хора, без задръжки и бариери.

5. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Когато направих интервютата в старческия дом! Не можах да повярвам с колко много съм помогнал на тези хора и какво хубаво впечатление съм оставил у тях! Те ме изумиха с тяхната искреност и доброта!