Блог

Истории за Наградата

Истории на участници: Станислава Рашкова

14237538_1146623478729418_7490602802936562365_nСтанислава Рашкова е на 18 години и живее в град Козлодуй. За Наградата разбира от майка си, която е Лидер и работи с други младежи в града. Станислава обаче избира за свой наставник Мария, която живее в София. Срещите, разговорите и съвместната си дейност реализират използвайки социалните мрежи, телефона или посещенията на Станислава в София.

Станислава избира да развива презентационите си умения, понеже смята, че те са от изключителна важност за по-нататъшното й развитие както в личен, така и в професионален план. Репетира, прави малки презентации първо пред приятели, след това пред непознати. Във “физическата активност” ходи на фитнес, а когато това не е възможно тренира вкъщи с помощта на видеа, които намира в интернет. В направлението “доброволчество” ходи в местната ветеринарна клиника всяка седмица и помога на служителите и животните там. През лятото на 2016 г. Станислава участва в лагер, за да изживее и приклченското си пътуване. На него над 25 младежи от цяла България, работейки в екипи, планираха, подготвяха и се обучаваха, за да преминат успешно през двудневно изпитание в природата, като се ориентираха по карта и компас, приготвиха си храната и прекараха нощта на палатка.

Станислава обмисля и възможност да кандидатства в чужбина и знае, че сертификата на Наградата ще и даде огромно предимство и ще удостовери всички извънкласни активности, които тя е правила, докато е ученичка. С радост споделя ”Умението ми да говоря пред хора ми помогна да създавам по-лесно приятелства. Доброволчеството ми ме направи по-мил и състрадателен човек. Физическата активност ми помогна да съм по-издръжлива по време на приключенското пътуване.”

Покрай Наградата тя преоткрива и младежките обучения и неформалното образование, като се включва в различни инициативи. В момента е част от обучителния екип на “Мегафон” към Национална Мрежа за децата.