Блог

Истории за Наградата

“Наградата” събра лидери от цялата страна

В периода 18-19 ноември 2017г. в базата на БЧК в село Лозен за поредна година се проведе национална лидерска среща на “Наградата”. Събитието бе посетено от около 40 лидери в Наградата, включително и колеги от Наградата в Румъния.

Събитието започна с кратко представяне на екипа на “Наградата”, който за последната година се разрасна с още 2-ма нови членове, съответно регионален координатор във Варна (Лилия Харизанова) и PR специалист (Ивайло Вътовски). Представянето на новите колеги се трансформира в ice-brеaker, който позволи всички участници да се запознаят помежду си.

Важните акцентите от първия ден бяха развитието на Наградата в България през последните 3г., както и на международно ниво. Плановете на организацията за следващата 2018г., които бяха представени от Директора на Наградата (Любомира Велчева). С интересна активност, наречена “Най-високата кула”, участниците имаха възможност да упражнят уменията си за работа в екип, в предизвикателна среда и с ограничени ресурси, в случая спагети и бонбон, за да постигнат целта си. В интересна дискусия успяхме да изведем основни изводи и уроци, които лесно можем да приложим в работата си с Наградата в съответните организации.

Програмата приключи с вечеря и много танци в ресторанта на БЧК, която позволи участниците да се опознаят малко повече в неформална обстановка.

Вторият ден започна с обмен на добри практики, където лидерите от град Свищов ни запознаха със своите постижения – над 60 участници за 2017, от които над 50 успешно завършили програмата. След тях Христина Попова ни разказа повече за опита си като лидер, обучител на лидери и участник в Наградата, като ни разказа и за Graphic recording. По него Хриси се запалва след участието си в международен проект на Наградата в Литва. Днес тя успешно използва метода, за да записва и изобразява важна информация, като почти е успяла да го превърне и в своя професия. В следобедната сесия Александър Кръстанов (Координатор Приключенски пътувания) по традиция сподели по интересен и интерактивен начин актуални въпроси по пътуванията и направи работилница за бързо разпъване и сгъване на палатки.

Щастливи сме, че имаме възможността Наградата да се развива и предоставя възможности за все повече млади хора в България, именно Благодарение на Лидерите в Наградата. Едни от най-вдъхновяващите, правещи и отдадени хора, които имаме удоволствеието да познаваме. Благодарим им от сърце и още веднъж напомняме, че и ТЕ са Наградата!