Блог

Истории за Наградата

Церемония 2018, 120 младежи, много емоции и усмивки

На 10 януари 2018 г. за трета поредна година в Централен Военен Клуб организирахме успешно церемония по награждаване на младежи преминали през Международната награда на херцога на Единбург – България. Президентът Румен Радев, патрон на организацията, връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна. В събитието специално участие взе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Най-важният аспект на лидерството е да можеш да водиш с личен пример. Точно това е силата на програмата на Международната награда на херцога на Единбург, защото тя дава ключа към най-ценния урок –  този за самоусъвършенстването. България има нужда от амбициозни млади и упорити хора. Хора с визия и вяра за бъдещето на нашето общество“. Това заяви президентът Румен Радев в обръщението си към наградените младежи.

Държавният глава подчерта, че програмата дава възможност на хиляди млади хора от цял свят да придобиват знания, практически и социални умения и да могат да се интегрират пълноценно в съвременния напрегнат и динамичен свят. „Програмата, макар само за три години в България, има безспорен успех у нас.” отбеляза Румен Радев.

Посланик Хопкинс, като човек преминал през програмата пък пожела: “Поздравявам всички вас, които получавате наградата днес – това е истинско постижение. Трябва да се гордеете с него. Вярвам, че ще бъдете социално отговорни и ще работите активно за доброто бъдеще на България.”

Събитието събра над 300 гости: младежи, учители, директори, представители на бизнеса и неправителствения сектор, приятели и посланици на Наградата. Във въздуха витаеше енергия и вълнение, а екипът на Наградата бе така щастлив да види всички тези хора, събрани на едно място.

Обещахме си, че следващите церемонии ще са още по-специални и различни, запазващи духа на заедност и задружност!

Благодарим на всички, които бяха част от това наистина незабравимо преживяване!

 

 

 

Ако имате интерес училището Ви да стане част от семейството на Наградата, кандидатствайте  тук или пишете на Home@intaward-bg.org.

 

„Международната награда на херцога на Единбург“ (Наградата) е водеща международна програма за личностно развитие и постижения за младежи на възраст между 14 – 24 години. От създаването си през 1956, до този момент повече от 8 милиона млади хора от над 140 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности в рамките на Наградата. Участниците в програмата си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни лидери трябва да постигнат за определен период от време в трите нива – Бронз, Сребро и Злато. Те избират активности в направленията – Умения, Физическа активност и Доброволчество, и преживяват Приключенско пътуване, а в ниво Злато, участват и в проект в полза на обществото, далеч от родното си място.

В момента над 900 000 младежи по целия свят постигат своите цели, като част от програмата, развивайки универсални умения и качества, полезни за цял живот.

Организацията оперира в България вече 4 години и в момента над 550 младежи от 19 града в България активно постигат своите цели в индивидуалната си програма в рамките на Наградата. 42 са лицензираните оператори, сред които има училища, неправителствени организации, бизнес организации и студентски асоциации.