Блог

Истории за Наградата

Наръчник за работа с младежи в неравностойно положение по проекта FOCUS

Ето го и наръчника, който подготвихме съвместно с колегите ни от Наградата в Румъния и Словения в рамките на проект FOCUS: Quality youth work for disadvantaged young people (№ 2016-3-BG01-KA205-035292).
 
Създадохме този Наръчник, за да споделим нашият опит и добри практики от съвместната ни работа с групите млади хора в неравностойно положение. Ние, от “Международна награда на херцога на Единбург – България” има двугодишен опит в работата с млади нарушители в различни среди и с различни подходи. Колегите ни от Румъния са установени практици в работата с млади хора с увреждания и хронични заболявания и включването на доброволци в техните центрове за работа с младежи. Наградата в Словения фокусира голяма част от работата си върху безработни млади хора, като им помага да получат подходящо професионално ориентиране и личностно развитие.
 
Този наръчник включва някой от учебните сесии, които използвахме, за да подобрим и подпомогнем работата на младите работници, както и някои добри практики, които могат да се използват директно или след като бъдат адаптирани за конкретен случай. Надяваме се, че това ще ви бъде полезно и ще ви помогне да обогатите уменията си за работа с младежи!