Блог

Истории за Наградата

Дамският клуб представи Наградата пред обществеността в Мизия

Дамски клуб „Бъдеще за Мизия” проведе среща с обществеността, за да представи Международната награда на херцога на Единбург и идеите на местната организация как програмата може да се развива на регионално ниво. В общинския клуб в Мизия присъстваха над 30 души, а за да разкажат за личните си предизвикателства в Наградата бяха дошли млади хора от Козлодуй. Специален гост на събитието бе Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация „Международната награда на херцога на Единбург”, България. Да уважи срещата лично присъства д-р Виолин Крушовенски – кмет на Община Мизия.

„Ще подпомогна на място идеята като предоставя безплатно ползване на общинско помещение, за да се срещат младежите и да обменят идеи. Подкрепям доброволчеството, уменията и въобще, всичко, което е свързано с образованието, за това вярвам, че в нашата община Наградата има място”, каза кметът на Мизия и поднесе поздравителен адрес на организаторите.

Представители на местната власт, на общинска администрация, родители, учители дискутираха възможностите, които стоят пред младите хора в Мизия и конкретните опции, които дава Наградата.

„Радвам се, че участвахме в срещата, защото тук виждам много активни дами, които развиват редица дейности, а Наградата е инструмент за личностно развитие, което дава много гъвкави опции на младежите и вярвам, че в Мизия ще се включат много участници”, каза Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация „Международната награда на херцога на Единбург” в България.

Тя завърши срещата с предложение за доброволчество, което всеки да случи на момента – да прегърне някой от залата в знак на приятелство и подкрепа. Така приключи срещата с хубави емоции и нови приятелства.

След събитието дамският клуб проведе благотворителен базар, на който събраха 377 лева, а средствата ще се използват за подпомагане на организацията за заплащането на лицензионната годишна такса.