Блог

Истории за Наградата

“По време на приключението ми в Наградата се научих по-добре да изяснявам целите си в дългосрочен план”, сподели Мартин, носител на Бронзово ниво в Наградата

Казвам се Мартин Дачев. На 19 години съм. Изучавам специалност “Компютърни науки” във Великотърновския университет. Доставя ми удоволствие и удовлетворение да организирам и да участвам в благотворителни дейности и каузи. Член съм на управителния съвет на благотворително сдружение с нестопанска цел “С вяра в доброто”, което е едно от най-активните такива в България. Работя като уеб разработчик.

1. Най-интересния човек, с когото се запознах покрай на Наградата?

Най-интересният човек, с когото се запознах по време на Наградата е менторът ми по направление “Умения” – г-ца Чотова. Заедно организирахме курс за начинаещи уеб разработчици в училище.

2. Три неща, които научи за себе си?

По време на участието ми в Наградата се научих по-добре да си изяснявам целите в дългосрочен план и да организирам ежедневните си дейности спрямо тях. Благодарение на благотворителните инициативи, които реализирахме, подобрих уменията си за работа в екип, като научих по-добре да представям идеите си, както и да разбирам чуждите. Станах по-отговорен за себе си и бъдещето си.

3. Кое е най-интересното нещо, което ти се случи?

Най-интересното и въздействащо нещо, което ми се случи по време на Наградата беше посещението ни в дома за настаняване на деца и юноши в град Стражица, където силно впечатление ми направи желанието на някои завършващи ученици да продължат да се образоват и развиват, въпреки лошите битови и социални условия, в които живееха и за съжаление липсата на добри примери в живота им.

4. Какво си взе от всяка от дейностите, които правеше?

Програмите и езиците, които изучавах по направление “Умения” служат като добър опит в работата ми като уеб разработчик. По основното ми направление – “Доброволчество” подготвихме рождения ден на момиченце от социално слабо семейство с участници в Наградата от друго училище и благодарение на познанството ни, заедно можем да продължим да извършваме дейности в помощ на хора в неравностойно положение.

5. Кой е моментът, който ще помниш дълго време?

Преживяването, което ще помня най-дълго време е част от приключенското ни пътуване, в която след като подготвихме мястото за лагеруване и си направихме вечеря на открито, седнахме край огъня и водихме изключително вълнуващи, забавни и полезни разговори.