Екип

Любомира Велчева е изпълнителен директор на Наградата в България. Част е от фондацията от учредяването и. Основната и роля е да изгради организацията и структурите й в страната като програма, която подкрепя младежите хора да преоткрият себе си, да си поставят личностни цели и с помощта на опитен наставник и постоянството, да ги постигат.
Завършва Публична Администрация, но професионално се развива в сферата на Човешките ресурси, където има повече от 4 години опит в подбора, обучението, развитието и администрацията на персонал, в голяма международна компания.

Съосновател на инициативата 9Academy, бизнес академия, чиято цел е да изгради общност от професионалисти, предприемачи и съмишленици. От 2017 е част и от екипа на TEDxSofia. Интересите и са свързани с развитието и утвърждаването на неформалното учене като инструмент за развитие на млади, осъзнати и дейни хора.
Обича природата и още повече планината. В свободното време обича да пътува, чете художествена литература и да тича в парка. Обича да меси хляб и да пише.
Мечтае да остави повече от колкото е намерила!

Ива Кръстанова е Координатор в Международната награда на херцога на Единбург – България, което включва комуникация с Лицензираните оператори на Наградата, както и с Лидерите и оказване на подкрепа, когато е нужно. Работи по разработването на Менторските центрове към Наградата и съдейства в организацията на Приключенските пътувания.
Ива е завършила английска филология в Софийския университет и професионалният й опит включва работа с младежи, обучение на учители, координиране на проекти в сферата на неформалното образование. Интересува се от неформално образование за млади хора, интерактивни методи на образование, технологиите в образованието, а личните й интереси са в киното, йога и фитнес, пътешествия и любопитна/нестандартна храна!

Лилия Харизанова е Регионален Координатор на Международната наградата на херцога на Единбург за Варна и региона. От 7 години Лилия е илюстратор и графичен дизайнер на свободна практика. Има широк опит в НПО сектора. През последите 3 години основно е базирана във Варна, където е част от екипа на Социалната чайна, в ролята на ментор, отговаря за комуникациите, координатор е на културните проекти, и дизайнер. Вълнува се от социално предприемачество, неформално образование, архитектура, чуждестранни култури и др. Обича да импровизира, рисува и пътешества.

Евгения Ковачева е експерт по “Връзки с обществеността” в Международната награда на херцога на Единбург. Тя отговаря за изграждането на позитивен имидж на организацията пред обществото, като се грижи за популяризирането на програмата за личностно развитие на млади хора в България. Има опит в развиването на комуникационни и рекламни стратегии, също и в организацията на корпоративни и специални събития.
По образование е дипломиран специалист по “Връзки с обществеността”, като в момента активно изучава “Реклама и бранд мениджмънт”. По душа е авантюрист, любознателна и динамична личност. В свободното си време обича да кара колело, да се разхожда сред природата и да прекарва часове наред в изработването на различни ръчно правени бижута.

Александър Кръстанов координира направление “Приключенско пътуване” в Наградата от март 2016г. Ентусиаст по душа и консултант по образование. Александър има над 15 години опит в неправителствения сектор в различни роли –  от доброволец до ръководител на проекти. Два мандата е младежки медиатор и развива добрите практики в сътрудничеството между младите хора и общинската администрация в Община Перник. Своите организационни умения развива в десетки събития – главен логистик в национални и локални младежки академии, десетки обучения, летни институти за обучение на млади учители по програма “Заедно в час”, има опит като административен директор в училище. Обича некомерсиалния туризъм, запален планинар и водач на групи вече над 5 години – част от създаването на проекта Happy Escape. Александър е сертифициран фасилитатор и обучител, с множество преминати курсове и реализирани обучения.