Екип

Лилия Харизанова е изпълнителен директор на Наградата в България. Тя става част от екипа на Фондацията пред 2016 г., като заема позицията Регионален Координатор на Международната наградата на херцога на Единбург за гр. Варна и региона. През последните 10 години трупа широкоспектърен опит в НПО сектора. През 2014 г. става един от основните двигатели на Социалната чайна в гр. Варна, по-късно и управител на социалното предприятие. Работи по множество местни и международни проекти със социална насоченост, включване на деца и младежи от уязвими групи, превенция на рисково поведение сред млади момичета, настанени в институции. От 7 години Лилия е илюстратор и графичен дизайнер на свободна практика. Вълнува се от социално предприемачество, неформално образование, архитектура, чуждестранни култури и др. Обича да импровизира, рисува и пътешества.

Ива Кръстанова е Координатор в Международната награда на херцога на Единбург – България, което включва комуникация с Лицензираните оператори на Наградата, както и с Лидерите и оказване на подкрепа, когато е нужно. Работи по разработването на Менторските центрове към Наградата и съдейства в организацията на Приключенските пътувания.
Ива е завършила английска филология в Софийския университет и професионалният й опит включва работа с младежи, обучение на учители, координиране на проекти в сферата на неформалното образование. Интересува се от неформално образование за млади хора, интерактивни методи на образование, технологиите в образованието, а личните й интереси са в киното, йога и фитнес, пътешествия и любопитна/нестандартна храна!

Александър Кръстанов координира направление “Приключенско пътуване” в Наградата от март 2016г. Ентусиаст по душа и консултант по образование. Александър има над 15 години опит в неправителствения сектор в различни роли –  от доброволец до ръководител на проекти. Два мандата е младежки медиатор и развива добрите практики в сътрудничеството между младите хора и общинската администрация в Община Перник. Своите организационни умения развива в десетки събития – главен логистик в национални и локални младежки академии, десетки обучения, летни институти за обучение на млади учители по програма “Заедно в час”, има опит като административен директор в училище. Обича некомерсиалния туризъм, запален планинар и водач на групи вече над 5 години – част от създаването на проекта Happy Escape. Александър е сертифициран фасилитатор и обучител, с множество преминати курсове и реализирани обучения.

Евгения Ковачева е експерт по “Връзки с обществеността” в Международната награда на херцога на Единбург. Тя отговаря за изграждането на позитивен имидж на организацията пред обществото, като се грижи за популяризирането на програмата за личностно развитие на млади хора в България. Има опит в развиването на комуникационни и рекламни стратегии, също и в организацията на корпоративни и специални събития.
По образование е дипломиран специалист по “Връзки с обществеността”, като в момента активно изучава “Реклама и бранд мениджмънт”. По душа е авантюрист, любознателна и динамична личност. В свободното си време обича да кара колело, да се разхожда сред природата и да прекарва часове наред в изработването на различни ръчно правени бижута.

Симеон Стоянов е най-новото попълнение в екипа на Наградата. Родом от Варна, той се стреми да предизвика позитивна промяна в града и региона, така че те да развият огромния си потенциал. В ролята си на координатор за Източна България намира и идеалната платформа за това: помагайки на организации, лидери и млади хора да прилагат Наградата, участва в създаването на елементите на активното гражданско общество. Симеон завършва специалност „Европеистика“ в Софийски университет, след което се занимава с европейски програми и проекти в неправителствения сектор. Обича да чете история и (научна) фантастика, което често го обърква – кое е исторически факт и кое измислица. Неоспорими факти за него са влечението към активния начин на живот, страстта по филмите на Кубрик и Уес Андерсън и прекаляването с музиката на A Tribe Called Quest.

Кристина Атанасова отговаря за корпоративните партньорства в Международната награда на херцога на Единбург – България. Фокус на дейността ѝ е да развива връзката на Наградата с бизнес организации, които биха искали да приложат програмата в своята стажантска програма, както и да осигурят на своите служители платформа, в която да изграждат и демонстрират менторските си качества. След 10 години в корпоративни компании Кристина решава да приложи натрупания опит, работейки за скъсяване на разстоянието между бизнеса и образованието.
С Наградата я среща интересът ѝ към британското кралско семейство и благотворителните организации под негов патронаж. Да бъде от полза за една от тях описва като истинска мечта! Вълнува се от етикет и протокол, йога и калиграфия. Обича да чете и винаги може да гледа още един епизод на „Приятели“.