На 1 ноември, навръх Деня на народните будители, за втора поредна година проведохме нашия благотворителен куиз в подкрепа на глобалната инициатива “Stand by me”. Събитието се проведе в партньорство с Британско-българската бизнес асоциация и посолството на Великобритания в България. Резиденцията на британския посланик у нас събра 68 представители на бизнеса и гражданския сектор, които премериха сили със своите съотборници в забавна викторина.

Домакинът и водещ на събитието Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания и Н.Пр. Лин Чарлз, ко-водещ и заместник-посланик създадоха изключителна атмосфера на уют и забава за участниците в състезанието. Те провериха доколко запознати са гостите ни с кралското семейство, както и тестваха познанията им в разнообразни сфери като география, спорт, музика и филми, световна история и българска и английската култура. 

Преди да чуят първия въпрос, гостите на събитието бяха приветствани от уникалното изпълнение на цигулка на Катерина Михайлова – виртуозен артист, която макар и само на 8 години вече има завидна биография като носител на редица престижни награди, сред които и от Medici International Music Competition. Съпроводът на пиано бе от Иля Овчинников.

Събраните по време на събитието средства ще бъдат използвани за развиването на глобалната инициатива на фондацията “Stand by me”. Работейки в сътрудничество с УНИЦЕФ и фондация BCause, програмата ще използва рамката на Наградата за неформално учене като инструмент за интегриране на младежи и осигуряване на жизненоважна, структурирана образователна подкрепа. Това ще позволи на разселените млади украинци да продължат обучението си и да се подготвят за професионалната си реализация. Като част от инициативата, те ще работят заедно със свой български връстник и ще могат да разчитат на неговата морална и приятелска подкрепа за период от две години.

Благодарим на Н.Пр. Диксън, Н.Пр. Чарлз и Британското посолство, че за втора година отвориха вратите си и подкрепиха мисията ни да осигурим безопасна среда за качествено неформално образование и учене за всички млади хора в България.

Благодарим специално и на г-н Гилбърт Маккол и BBBA за това, че ни се довериха в предоставянето на възможности за децата и младите хора бежанци от войната в Украйна.

Целият екип на Наградата изказва огромна благодарност на всички спонсори на събитието и на Вас, нашите гости, за доверието, подкрепата и щедростта! Надяваме се, че сме успели да Ви предадем частица от ентусиазма си да развиваме общности, да подкрепяме усвояването на умения и развиването на потенциала, посредством приветлива и сплотена среда и да насърчаваме успехите на младите хора.

Официални спонсори и партньори на събитието бяха винарска изба и бутиков комплекс Bononia Estate, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани, Grand Hotel Millennium Sofia (Vienna Café & Restaurant, The Mediterranean Mediterra Restaurant & Wine Bar), Travel Mania+, издателство Ciela, Lush Bulgaria, GiftTube, Кибрит.бг, Maxxium Bulgaria, Пивоварна Гларус, Matti-d fine catering and event management и Ателие за цветя Майстора и маргаритите.

Препоръчани статии