Казвам се Ирина, психолог съм и работя в училище СУ “Св.св. Кирил и Методий” в гр. Карнобат. До тук – две сбъднати мечти. Смятам, че моята сила е в груповата работа с деца и младежи, и вярвам, че моята супер сила е доброто ми сърце. Научих за Наградата преди повече от 4 години на едно събитие. Много ми хареса концепцията, но училището и общинските служители в града нямаха възможност или не разбираха необходимостта от това да го предоставят на младежите в Карнобат. През лятото на 2019 година наградата ни в конкурс за “Глобално образование” включваше стипендия за лицензионната такса на Наградата. Още една мечта – сбъдната! Бях сигурна, че искам да стана Лидер в програмата, защото на учениците им трябва някой, който да вярва в тях. Да им покаже хоризонта, да им заговори за звездите… Това Наградата успява и да валидира.

Вярвам, че участието на младежите им носи ползи, увереност, нови приятелства, покорени върхове, универсални житейски умения, знания и нови мечти. Като най-важен в Наградата припознавам принципа, че това не е състезание между участниците, а всеки се стреми да бъде по-добър от себе си вчера. Последователността и отдадеността, които програмата изисква, вярвам, ще бъдат от изключително значение за младежите в бъдеще.

Приемам ролята си на Лидер като възможност да бъда по-близо до учениците, да ги мотивирам да си поставят цели и да съдействам за постигането им. Освен това в началото на програмата си заложих лични цели, които вярвам, че ще успея да изпълня.

Не крия,че изпитвах притеснения от приключенското пътуване, но с наближаването му се чувствам по-нетърпелива да предизвикам себе си. Излизането от зоната на комфорт, успешно изпълнените цели, новите знания и умения са за мен са най-голямата награда от Наградата. А да завършат нивото успешно „моите” участници, би било следваща сбъдната мечта.

Препоръчани статии